Kortnieuws uit Adria

Force One Festina - Chrysler Viper GTS-R*De Italiaanse wielerlegende Mario Cipolini heeft vandaag een dertigtal ronden afgelegd aan het stuur van een Aston Martin DBR-9. Het is niet de eerste keer dat we een (ex-)wielrenner zien "vreemdgaan" in de autosport. Twee jaar geleden zagen we Richard Virenque aan het werk tijdens de Proximus 24 Hours of Spa, met een Chrysler Viper GTS-R uit de stal van Force One Racing. Cipolini, de wereldkampioen uit 2002, had in zijn snelste ronde 1 minuut en 23 seconden nodig om een rondje Adria af te leggen. Fabrizio Gollin nam op zijn beurt plaats op het zadel van een Bianchi-tweewieler. Nadien gaf de FIA GT kampioen uit 2004 grif toe de vierwieler te verkiezen...

* Dit weekend zien we een nieuw team deelnemen aan het FIA GT kampioenschap. Edil Cris Racing is een Italiaans-Luxemburgs team dat opgericht werd in februari en een Ferrari 430 zal runnen. De wagen zal in Adria zijn rondjes afmalen onder het startnummer 81. De bolide, die vanzelfsprekend uitkomt in de GT2-klasse, zal bestuurd worden door voormalig Graham Nash-piloten Paolo Ruberti en Raffaele Giammaria. Benieuwd wat het team kan laten zien in de Internationale racescene, voor een thuispubliek van Italiaanse sponsors.

* Hoewel het er naar uitzag dat Jarek Janis de komende manche niet zou betwisten in de Zakspeed Saleen S7 R, staat de Tsjech nu wel op de deelnemerslijst. Het Duits-Tsjechische duo Bert-Janis zal dus opnieuw de Amerikaanse bolide de sporen geven.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op vrijdag 13 oktober 2006 om 18:04


Andere publicaties op Racingworld.be...