Mika Häkkinen test vandaag met de McLaren Mercedes F1

Tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Mika Häkkinen kruipt vandaag voor het eerst in vijf jaar achter het stuur van een McLaren Mercedes Formule 1 wagen. Häkkinen, die met de Formule 1 kapte na de Grote Prijs van Japan op 14 oktober 2001, zal het team assisteren bij de voorbereiding op het komende seizoen. De Fin wilde graag met een nieuwe Formule 1 wagen rijden en McLaren kan vandaag gebruik maken van zijn ervaring.

Mika Häkkinen heeft de voorbije twee jaar in de DTM doorgebracht. In 2006 behaalde 'The Flying Fin' twee podiumplaatsen. Op de Eurospeedway Lausitz pakte hij de derde plaats. Bij de uitstap naar Le Mans eindigde hij tweede, achter zijn teamgenoot Bruno Spengler. Häkkinen eindigde dit seizoen als zesde in het DTM-rijderskampioenschap.

"Ik ben blij dat ik opnieuw met een McLaren Mercedes F1 wagen kan rijden, en dat ik terug bij mijn oude team kan zijn", vertelde de 38-jarige Fin. "De Formule 1 ben ik altijd met interesse blijven volgen. Toen het team mij uitnodigde om naar de Grote Prijs van Brazilië te komen dacht ik: het zou leuk zijn om nog eens in een F1 wagen te zitten. Sinds toen heb ik enige tijd doorgebracht in de F1 simulator van het team. Ik zou graag Ron Dennis en Norbert Haug bedanken dat ze dit mogelijk gemaakt hebben. Nu kan ik zelf zien hoe de Formule 1 zich de laatste vijf jaren heeft ontwikkeld. Ik hoop dat ik het team kan helpen bij de voorbereidingen voor 2007."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op donderdag 30 november 2006 om 11:30


Andere publicaties op Racingworld.be...