Apex Motorsport stelt vandaag Jaguar XKR GT3 voor in Birmingham

Apex Motorsport stelt vandaag Jaguar XKR GT3 voor in BirminghamApex Motorsport zal vandaag haar Jaguar XKR GT3 voorstellen aan de media tijdens de Autosport International Show in Birmingham. Het in Buckingham gebaseerde team kreeg de zegen van Jaguar om een GT3-model van de XK te ontwikkelen, met oog op een deelname aan het Europees GT3 kampioenschap. Hoewel de XKR geen deel uitmaakt van het fabrieksprogramma van Jaguar, krijgt Apex toch steun van de Britse constructeur.

"Voor ons was het duidelijk dat de naam Jaguar op het GT3-appel ontbrak", aldus Richard Lloyd van Apex Motorsport. "We geloven dat de XKR een groot potentieel heeft. Teammanager Dave Ward en de jongens hebben keihard gewerkt aan de wagen die we eind september ontvingen. We hebben nog veel werk voor de boeg en de eerste test wordt binnen vijf weken afgewerkt, want het seizoen begint al in mei te Silverstone. De eerste wagen is verkocht en er zijn nog een aantal geďnteresseerden voor de twee andere wagens. We zijn ervan overtuigd dat er een aantal Jaguars zullen staan in de FIA paddock en in de andere opkomende GT3 series."

De Jaguar XKR GT3 zal uitgerust worden met een 4,2 liter V8 motor. De definitieve technische specificaties van de bolide worden onthuld tijdens de officiële FIA track test, waarvan de eerste zal plaatshebben in Monza op 22 en 23 februari.

Stuart Scott, die recentelijk actief was in de Britse GT Cup, heeft de hand kunnen leggen op de eerste XKR GT3. Hij zal een programma van zes wedstrijden afwerken: "Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van dit project. Ik heb altijd geprobeerd om iets aparts te doen, en de eerste XKR in ontvangst te mogen nemen is een droom die werkelijkheid wordt. Het is geweldig om deel uit te maken van zo een professioneel team."

Foto: Apex press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op donderdag 11 januari 2007 om 11:14


Andere publicaties op Racingworld.be...