Van De Plas en Lumbeeck (A+ Racing) kiezen voor Dodge Viper GT3

Tom Van De Plas en Wim Lumbeeck tekenen komend seizoen paraat met een Dodge Viper GT3 van Oreca in het vernieuwde concept van de Belcar Original. A+ Racing heeft nog een optie lopen op een tweede identiek exemplaar. Momenteel zijn er onderhandelingen met geïnteresseerde piloten. Maar hieromtrent is nog niets concreet.

Tom Van De Plas: "Samen met Wim hebben we de zaken goed overwogen. Mijn eerste keuze ging uit naar een Porsche 997 GT3 Supercup. Maar die zijn héél moeilijk te verkrijgen en zullen mogelijk op termijn een pak duurder zijn. De Viper won vorig seizoen in het EK GT3 vier wedstrijden en is in verhouding prijs, kwaliteit en runningskosten de beste oplossing. En indien er een vijftal Vipers inschrijven is de kans groot dat Oreca ter plaatse ondersteuning geeft. Verder zal Fred Grönitz de taak van teammanager op zich nemen en zal Pascal van Buynder het technische gedeelte blijven dirigeren".

Ook Wim Lumbeeck is enthousiast en stimuleerde de keuze voor de Dodge Viper. De samenwerking tussen Tom en Wim is een logisch gevolg van afgelopen seizoen in de Belcar Endurance Cup. Daarin werden ze met de A+ Racing-MINI 4de algemeen, 2de in Klasse 4 en kampioen in Klasse 4B. "Ik had een gesprek met Fred Bouvy die ervaring heeft met de Viper GT3. Hij vind deze bolide een ideale wagen voor de Belcar Original en vrij makkelijk te besturen. Alleen duurt het schakelen een fractie langer dan de andere GT3's. Ik hoop dan ook dat de wagen vrij snel wordt geleverd om zodoende véél testkilometers te kunnen afmalen voor de aftrap van de eerste wedstrijd", verduidelijkt Wim Lumbeeck.

Tom Van De Plas reef vorig seizoen in de Belcar Endurance Cup, de Belcar Sprint Cup en de BTCS in totaal 3 titels binnen. Voor de Belcar Endurance Cup zal Tom en mogelijk ook Wim terug aan de slag gaan met de MINI die ondertussen is voorzien met een turbo. De andere MINI is te huur voor Belcar Sprint, BTCS en/of Belcar Endurance Cup. De twee Toyota's Yaris uit de BTCS staan te koop met een pak aan wisselstukken. Deze laatsten zijn voorzien van een 1500 cc-krachtbron en goed voor een slordige 180 pk.

De kans is ook reëel dat A+ Racing komend seizoen uitpakt in BTCS met een Renault Mégane Silhouette ex Racing for Belgium. Ook voor dit project worden nog geïnteresseerde piloten gezocht.

A+ Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 11 januari 2007 om 11:25


Andere publicaties op Racingworld.be...