Stefan Mücke verlaat DTM voor FIA GT

Het nieuws uit het All Inkl.com Reiter-Lamborghini kamp blijft binnenstromen. Nadat we eerder al meldden dat onze Noorderburen Jos Menten en Peter Kox één van de Italiaanse bolides zullen bemannen, bereikte ons nu het nieuws dat Stefan Mücke de DTM na vijf jaren de rug toekeert om zich toe te leggen op het WK GT. Drievoudig wereldkampioen Christophe Bouchut wordt in 2007 de teamgenoot van Mücke.

"De vijf jaren die ik in de DTM doorbracht waren mooi in die zin dat ik een karrenvracht aan ervaring opdeed. Ik ben Mercedes dan ook enorm dankbaar voor de jarenlange samenwerking. Ik kreeg meerdere aanbiedingen, maar die van het All Inkl.com-team leek mij het interessantste", vertelt de Duitser. "Ik zal zeker wat tijd nodig hebben om de bolide gewoon te worden, daar het toch wel wat anders is dan een DTM-wagen. Dat heb ik overigens ook mogen ondervinden bij de eerste test in Oschersleben, ook al kon ik slechts een halfuur rijden. Volgende week donderdag en vrijdag vinden de eerste officiële testen van het FIA GT-kampioenschap plaats; waar ik dan ook met volle teugen naar uit kijk."

"De aanpassing van DTM naar FIA GT zou in feite niet al te groot mogen zijn. De races duren twee uur in het totaal, één per rijder. Er wordt veel van mij verwacht bij Reiter, maar ik ben René Münnich (teamchef) zeer dankbaar voor het vertouwen dat hij in mij stelt. De FIA GT is een enorme kans om mij verder als GT-rijder te ontwikkelen", aldus Mücke.

Het ziet er dus naar uit dat beide Reiter-Lambo's met een topbemanning aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen. De wagen heeft ook enkele updates ondergaan, waardoor deze competitiever zou moeten zijn komend seizoen. Onder andere de tractiecontrole is een belangrijke stap voorwaarts. Afwachten of het Italiaanse raspaard in de komende maanden enkele mooie resultaten kan neerzetten...


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zaterdag 17 februari 2007 om 11:22


Andere publicaties op Racingworld.be...