Scuderia Playteam aan het commando in de tweede vrije training

Maserati zet de toon voor de kwalificaties. Het Scuderia Playteam Sarafree team heeft een goede afstelling gevonden voor het hobbelige stratenparcours. De beide blauwe MC12's waren ongenaakbaar. Het ultrasnelle duo Bertolini-Piccini werkte een rondje Boekarest af op 1:16,251. Teamgenoten Giannoccaro en Pier Guidi moesten amper drie tienden van een seconde toegeven op de chrono van hun landgenoten. De derde chrono komt op conto van Jamie Davies en Fabio Babini. De Aston Martin DBR-9 heeft door de grotere brides, die men in Silverstone toegewezen kreeg, een tweede adem gevonden.

Onze landgenoten Bert Longin en Anthony Kumpen eindigden de tweede trainingsessie als vierde. De vijfde chrono werd neergezet door de Vitaphone Maserati met het startnummer twee. De top negen bevindt zich binnen een marge van anderhalve seconde. Ook verder in het klassement blijven de verschillen klein. We gaan dus een spannende kwalificatiesessie tegemoet!

In GT2 werd de snelste tijd gerealiseerd door de BMS Scuderia Italia Porsche, met aan het stuur Collard en Malucelli. Ruberti en Mugelli klokten de tweede tijd met de Edil Criss Ferrari 430, voor de Tech9 Porsche 997 GT3 RSR van Sean Edwards en Leo Machitski.

De tweede vrije training werd opgeschrikt door een zware crash van één van de AF Corse Motorola Ferrari's. Na het ongeval lag de vrije training een half uur stil. Op het moment van de crash zat Stephane Ortelli achter het stuur van de Italiaanse bolide. Ortelli werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor een check-up. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de auto morgen in actie zal komen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 19 mei 2007 om 15:33


Andere publicaties op Racingworld.be...