Eric Bachelart en Jan Heylen op visite in Zolder!

Enkele uren na de aankomst van de Mazda Grand Prix of Portland, de 4de wedstrijd van de Champ Car World Series 2007, hebben Eric Bachelart, eigenaar van Conquest Racing en Jan Heylen, de Belgische rijder van het team, een bezoek aan Zolder gebracht. Hun doel? De Belgische pers op de hoogte houden van de Belgian Grand Prix Champ Car, die op 24, 25 en 26 augustus op het Limburgse circuit plaatsvindt en polshoogte van de situatie ter plaatse nemen.

Conquest Racing van Eric Bachelart begon het seizoen weliswaar met de jonge Nieuw-Zeelander Matt Halliday, die drie races voor het team afwerkte (Las Vegas, Long Beach en Houston), maar het team zag zich dan verplicht naar een andere rijder op zoek te gaan. Ondertussen was Jan Heylen druk doende om een verlenging aan zijn Champ Car-carrière te breien. Hij had er al een seizoen bij Dale Coyne opzitten en wilde duidelijk meer. De promotor van de Champ Car Grand Prix in België, Meindert Van Buuren kreeg zo enkele ideeën. "Voor alle betrokken partijen was de aanwezigheid van Jan een zeer belangrijk item. Jan is een Belgische rijder en met hem zou de Grand Prix Champ Car van België nog meer uitstraling krijgen", legt Van Buuren uit. "Dankzij de steun van alle betrokkenen en de toezeggingen van een aantal mensen uit de entourage van Jan, is er een akkoord tot stand gekomen waardoor Jan de rest van het seizoen bij Conquest Racing afwerkt en dat bovendien in de kleuren van de Belgian Grand Prix Champ Car van Zolder. Wij zijn nog steeds naar bijkomende partners op zoek en de uitstekende première van Jan in Portland gaat ons in dat opzicht zeker geen windeieren leggen. De Champ car serie is een mondiale competitie en Jan's deelname verzekert ons sowieso van een hele boel bijkomende persaandacht in ons land."

De samenwerking tussen Jan Heylen enerzijds en Conquest Racing anderzijds kreeg, afgelopen weekend in Portland, inderdaad een mooie opener. "Het resultaat overtrof zelfs onze stoutste verwachtingen", verklaart Eric Bachelart. "Na amper één korte testdag op de piste van Putnam Park, dicht bij Indianapolis, was Jan onmiddellijk bij de les. Tijdens de race heeft hij meer dan 100 ronden met Paul Tracy en Oriol Servia, de rijders van Forsythe, gevochten en zonder die onverklaarbare benzinepech had Jan zijn eerste race van 2007 zonder twijfel in de top-10 afgesloten. Dit stemt me overigens zeer optimistisch voor de rest van het seizoen. Jan is niet enkel zeer snel, hij geeft ook zeer goede technische feedback en hij is een jongen met gevoel voor PR, een extra troef in de VS."

Na deze prima première, kijkt Jan Heylen de rest van het seizoen vol vertrouwen tegemoet. Nieuwe testsessies zijn voor maandag en dinsdag gepland. "We trekken inderdaad richting het circuit van Road America om er de ontwikkeling van de eenzitter verder te zetten. Natuurlijk zouden we hierdoor tegen de volgende race in Cleveland, op 24 juni, een aardige stap voorwaarts moeten zetten", legt de rijder van Conquest Racing uit. "In principe mikken wij op een top-10 en zelfs hier en daar op een plaatsje in de top-5. In tegenstelling tot afgelopen seizoen, staat het hele team achter me en werkt iedereen ook voor me en zoiets zou zich ook in goede resultaten moeten vertalen..."

Een van de ambities van Conquest Racing is zonder twijfel om eind augustus in optima forma richting Europa te trekken voor ondermeer de Champ Car World Series in Zolder op 24, 25 en 26 augustus.


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2007 om 17:21


Andere publicaties op Racingworld.be...