Adam Carroll verlaat DTM na sponsorperikelen en wordt vervangen door Winkelhock

De Britse youngster Adam Carroll heeft vanmorgen met een perscommuniqué zijn vertrek uit de DTM aangekondigd. Een probleem met één van sponsors ligt aan de basis van deze beslissing. De geldschieter is niet met de nodige centen over de brug gekomen. De ex-Audi-piloot was nochtans op de goede weg. Hij was steeds sneller onderweg dan zijn teamgenote Vanina Ickx, en zette tijdens zijn laatste race zelfs de achtste beste rondetijd neer met zijn twee jaar oude Audi A4. Een contact met Jamie Green weerhield Carroll op de Norisring van een puntenfinish. Carroll wordt per direct vervangen door de Duitser Markus Winkelhock.

"Het is jammer dat ik de DTM op deze manier moet verlaten", vertelt Carroll. "Ik wil het team Futurecom-TME en Audi graag bedanken voor deze kans." Een woordvoerder van het team wilde het volgende kwijt over de stopzetting van de samenwerking: "Het is jammer dat we niet meer kunnen samenwerken, maar we wensen Adam het beste in zijn verdere carriere." Carroll kan zich nu voor 100% concentreren op de GP2 Series. Afgelopen zondag won hij overigens in Silverstone de zondagrace.

Ironisch genoeg is het Collin Kolles die bij Team Futurecom-TME aan het hoofd staat. In Nederland heeft Kolles zich onpopulair gemaakt met het ontslaan van Christijan Albers bij de Formule 1 renstal SpykerF1. 'CA' heeft volgens diverse bronnen een contract dat hem aan Spyker bindt. Ook bij Albers draait het ontslag rond sponsorperikelen... it's all about the money.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op vrijdag 13 juli 2007 om 12:05


Andere publicaties op Racingworld.be...