PK Carsport: van alle Galliėrs zijn de Belgen de dappersten

PK Carsport: van alle Galliėrs zijn de Belgen de dapperstenOnder dat motto trekt PK Carsport naar de Total 24 Hours of Spa. In afwachting van een uitspraak in het beroep tegen de diskwalificatie in Oschersleben, verandert het team het reguliere kleurenschema naar dat van 'United for Belgium'. L'union fait la force, en eendracht maakt macht. Onder dat motto zegevierde PK Carsport al in Oschersleben, maar na de technische controle werd de Corvette C5-R uit de uitslag geschrapt. "Regels zijn regels", vertelde Michael Bartels, die de overwinning erfde... maar hoe zit het met de letter en de geest van het reglement?

Indien PK Carsport in beroep toch de overwinning mag behouden, nemen Anthony Kumpen en Bert Longin de leiding in het kampioenschap over. Voor het eerst leiden twee Belgen dan in de tussenstand van het FIA GT kampioenschap. Hun voorsprong zou dan echter miniem zijn; namelijk 1 puntje op Thomas Biagi (Vitaphone Racing #1). Indien de diskwalificatie wordt bevestigd, blijven onze landgenoten steken op 20 punten. Hun achterstand op leider Thomas Biagi wordt dan zo goed als onoverbrugbaar. Hoewel alles nog open ligt, met de 24 Hours of Spa in het verschiet, is het een helse opdracht om 11 punten goed te maken op de nummer 1 auto van het meest professionele team van het pak. De plaatsen twee tot vijftien worden gescheiden door 5 punten.

De Total 24 Hours of Spa vormt dus de scheitrechter, en zal een bepalende rol spelen in het vervolg van het kampioenschap. Anthony Kumpen: "Voorlopig kunnen we niet verder ingaan op de zaak rond onze diskwalificatie. Alles is overgedragen aan onze juristen. In afwachting van de uitspraak gaan we echter door met onze voorbereiding voor 'United 4 Belgium'. Samen met Fred Bouvy en Kurt Mollekens vormen we een ervaren kwartet, dat zeker en vast voor een podiumplaats kan gaan. In Spa zijn er dubbele punten te verdienen. We zijn erop gebrand om goed te presteren in eigen land. Onze Corvette is de laatste jaren een toonbeeld van betrouwbaarheid gebleken. We willen er een Belgisch feestje van maken. Onze sponsors stellen alles in het werk om onze nationale driekleur zichtbaar te maken op de tribunes. We hopen dat we voor deze Belgische wedstrijd een unieke sfeer kunnen creėren. See you in Spa!"

De datum waarom het beroep behandeld zal worden mogen we waarschijnlijk morgen verwachten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op vrijdag 13 juli 2007 om 13:35


Andere publicaties op Racingworld.be...