Francorchampagne: voorbeschouwing van SRO Belgium

Amper drie weken na de 24 Hours of Zolder, trekt de Mediagroep Van Dyck Belcar met goed 36 bolides naar het Ardense asfalt voor een weekend racen in het kader van de Francorchampagne.

In de hoogste klasse, voorbehouden aan de FIA GT3, zijn de kaarten na de voorbije wedstrijd behoorlijk herschud, maar nog niet verdeeld. Er rest ons zonder twijfel een zeer boeiend en open slot met een ontknoping tijdens de laatste manche in Zolder.

Het jonge duo Maxime Soulet – Guillaume Dumarey won met hun Porsche 997 GT3 Cup N°56 de afgelopen dubbele race rond de klok en zo vinden we nu deze wagen aan de leiding van het, aan de teams voorbehouden, kampioenschap.
De twee jonge wolven tellen amper anderhalf punt meer dan de Corvette Z06 van PK Carsport. Na de brand tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder, is de wagen weer hersteld en dus staat er zonder twijfel een Corvette aan de start van de race in Spa.

Maar er zijn er nog... we zullen zeker met de Mosler-Chevrolet moeten rekening houden. Gravity Racing, onder leiding van Loris de Sordi is na de voorbije race dubbel gemotiveerd en komt naar Spa voor de zege. En zelfs een dubbel is zeker niet onmogelijk, want naast het snelle duo Vincent Radermecker en Stéphane Lémeret op de DHL 24, vinden we op de Gulf 25 niemand minder dan Vincent Vosse, die in Zolder in de beginfase het veld mocht aanvoeren. Christian Kelders heeft buitenlandse verplichtingen en staat zijn plaats aan de snelle man uit Verviers af. Rader & co tellen een achterstand van 22 punten en zijn dus zeker niet kansloos, al moet er dan zondag wel vol gescoord worden.

Op plaats drie, tussen de Corvette en de Mosler, vinden we de tweede GPR Porsche van Marc Duez en Ruben Maes, die in Zolder nog diende op te geven. Wordt het een laatste kans voor hen of telt vanaf nu het teambelang?

En de anderen? De Dodges Viper van Heyer Jr-Thomas, Van de Velde-Boden en Vanthoor-Wauters houden van de snelle piste in Spa en hetzelfde mag van de Aston Martin DBRS9 van Wim Coekelbergs en Ron Marchal gezegd worden.

Fred Bouvy en David Loix hebben in hun Porsche 997 van Prospeed niets meer te verliezen, idem dito voor hun maatjes Penders-Lamot, die in Zolder nog zo knap op het podium finishten.

Chad Racing voorzag voor Spa een nieuwe Mosler, maar de Britten reden schade tijdens de voorbije 24 uur van Silverstone en doen het opnieuw met hun vertrouwde Porsche 997.

SRO Belgium


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 25 september 2007 om 18:56


Andere publicaties op Racingworld.be...