KS Motorsport met Ginetta G50 naar Dutch GT4

Het Dutch GT4 Championship staat op goed enkele maanden van de aftrap en nu al mogen we van een succes spreken. Naast de klassieke namen als Porsche, BMW en Aston Martin doet ook de Britse constructeur Ginetta zijn intrede in het kampioenschap. Het Belgische KS Motorsport, het officiële satellietteam van Ginetta, runt twee Ginetta G50R en is op zoek naar een samenwerking op het hoogste niveau met ambitieuze Nederlandse coureurs.

KS-Motorsport ontstond in 2002 en groeide sindsdien tot één van de leidinggevende teams in de Belgische autosport uit. Het team is in Lubbeek bij Leuven gevestigd en telt een aantal vaste medewerkers en zo'n 15-tal deeltijdse krachten. Hierbij rekenen we ook een aantal specialisten zoals data-engineers, motor-engineers en chassis-engineers.

De teammanagers zijn Steve Vanbellingen en Koen Leyssens, waarbij Steve Vanbellingen het sportieve en commerciële voor zijn rekening neemt en Koen Leyssens de administratie en organisatie van het team in goede banen leidt.
Ook voor de omkadering van het team doet KS-Motorsport beroep op professionals. Catering, logistiek, communicatie, fotografie en PR maken onlosmakelijk van een modern en professioneel gerund autosportteam deel uit. Want een sterke uitstraling naar sponsors, partners, media en de fans is vandaag onontbeerlijk.

KS Motorsport behaalde de afgelopen seizoenen diverse nationale titels in zowel de Toerwagenklasse van het Belcar-kampioenschap als de BTCS. De algemene titel in het Belgian Touring Car Series (BTCS) bij zowel rijders als teams in 2007 was het voorlopige hoogtepunt van het team.

In 2008 zette KS Motorsport dan de stap naar de GT-racerij waarbij het Belgische team het officiële satellietteam van de Britse constructeur Ginetta werd. De ambitie van het team en de constructeur was de European GT4 Cup en uiteraard de nationale GT4-kampioenschappen zoals het Dutch GT4 Championship. Het wapen hiervoor werd al snel gevonden, met name de Ginetta G50R. De Ginetta G50R is een rasechte GT-wagen en één van de laatste creaties van het legendarische merk Ginetta, vandaag eigendom van de Britse succesvolle zakenman Lawrence Tomlinson. Het Britse merk is vandaag ook aanwezig in de koninginneklasse van de endurance, de Le Mans Series met een LMP1 Ginetta-Zytek prototype. De Ginetta G50R is nu GT4 gehomologeerd en vormt een te duchten wapen in de klasse. Het is een lichte en snelle wagen die bovendien zeer goed scoort qua runningkost.

Als sportieve partner van KS-Motorsport deelt u in het succes van het team, het kampioenschap en de autosport mee. Het team werkte voor de coureurs verschillende gepersonaliseerde mogelijkheden uit om samen tot een win-win situatie te komen. Autosport biedt niet enkel een sportieve uitdaging, maar ook een perfect marketingplatform waarbij u zowel het individu als de brede massa kan bespelen.

Dutch GT4 press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 januari 2009 om 22:23


Andere publicaties op Racingworld.be...