Spa: Wauters-Van Hooydonk hebben eerste zege eindelijk beet!

KRK Racing - Dodge Viper Competition CoupéEindelijk is het zo ver! Na drie pole positions en twee podia heeft KRK Racing haar eerste overwinning beet. Gisteren misten Van Hooydonk en Wauters de zege door een te korte pitstop. Vandaag leek de mist even roet in het eten te gooien, maar de piloten van de Dodge Viper met het startnummer 4 konden het laken naar zich toetrekken. Voor Dodge is het overigens de eerste overwinning in het Belgian GT! De Audi R8 GT3 LMS van Phoenix Belgian Audi Club, die gisteren zijn eerste overwinning boekte, strandde vandaag op de tweede plaats op een dikke vijf seconden van de winnaars.

Koen Wauters na de finish. "Het is mijn eerste zege, de eerste zege van het team en de eerste zege van een Dodge Viper. Ik gaf mezelf twee ronden om in het ritme te komen en aan de opdrogende piste te wennen. Ik zag de Audi dichter komen, maar ben rustig gebleven en heb altijd een zekere marge behouden."

Opnieuw een podium voor First MotorsportVoor de derde plaats bleef het lange tijd spannend maar uiteindelijk konden Longin en Verbist met de First Motorsport Porsche 997 GT3 Cup S opnieuw de bronzen medaille pakken. Het First-duo rijgt de podia aan elkaar en mede dankzij de tegenvallende resultaten van de Ferraristi van Delahaye Racing, is het vooraan ultraspannend. First, KRK, Phoenix en Delahaye hebben de eerste meetings gedomineerd en gaan resoluut voor de titels.

Op de vierde plaats vinden we de tweede Dodge Viper van KRK terug. Vanthoor en Wauters kwamen met het Amerikaanse addergebroed dicht in de buurt van hun eerste podium. Achter de vier Belgische wagens volgt een rits Britse bolides. Scott en Wilkens wonnen in hun Dodge Viper en vervolledigen de top-vijf algemeen.

Westend Racing - Porsche 997 GT3 CupVijfde in Belgian GT worden Vincent Vosse en Eddy Renard in de Aston Martin DBRS9 van Barwell Motorsport. De Finse gastrijders van Westend Racing eindigen met hun Porsche 997 GT3 Cup knap zesde. De Lamborghini Gallardo van Lumbeeck-Marchal kwam als zevende over de streep, met in het spoor de Ferrari F430 GT3 van Bouvy-Coens.

De Mustang GT3 kon opnieuw geen potten breken. Ook Scuderia Monza vertrekt met de staart tussen de benen uit Francorchamps. De familie Thiers had een off-weekend na de sterke seizoensopener in Zolder. Kuismanen Competition kon in de tweede race niet scoren en verliest voeling met de leiders in het kampioenschap.

Uitslag race 2:
1. Koen Wauters-Jeffrey Van Hooydonk (Dodge Viper KRK), 22 ronden in 1u01.34.573
2. Hemroulle-Verbergt (Audi R8 LMS Phoenix) op 6.428
3. Verbist-Longin (Porsche 911 GT3 Cup S First) op 46.810
4. Vanthoor-Chris Wauters (Dodge Viper KRK) op 53.953
5. Renard-Vosse (Aston Martion DBRS9) op 2.19.386
6. Marchal-Lumbeek (Ned-Bel/Lamborghini Gallardo JD by KS) op 2.35.606
7. Bouvy-Coens (Ferrari 430 GT3) op 1r
8. Van der Zwaan-Van der Zwaan (Ned/Lamborghini Gallardo JD by KS) op rt
9. Van der Straeten-Lémeret (Ford Mustang FR500) op 6r
10. D. Huisman-Kuismanen (Ned-Fin/Ford GT) op 7r

Tussenstanden:
Teams:
1. Audi Phoenix en Dodge Viper KRK N°4 26
3. Porsche First Motorsport 21
4. Ferrari Delahaye 17
5. Dodge Viper KRK N°8 15
6. Ford Kuismanen 14
7. Lamborghini JD by KS N°10 12

Rijders:
1. Hemroulle-Verbergt 60
2. Koen Wauters-Van Hooydonk 56
3. Verbist-Longin 55
4. Bouvy-Coens 50
5. Kris Wauters-Vanthoor 44

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Belgian GT op zondag 10 mei 2009 om 11:39


Andere publicaties op Racingworld.be...