12 Uur van Spa: Eerste kwalificatie: Voordeel BMW

KS Motorsport voorlopig op poleDe eerste chronoritten voor de 12 Uren van Spa verliepen in perfecte omstandigheden, ook al mocht het iets warmer geweest zijn. Stephane Lemeret draaide aan het stuur van de Mazda RX8 Silhouette de beste tijd. Met 2:26.973 zat hij wel net onder de normtijd van 2:27. Meteen ging de Japanse bolide twintig plaatsen achteruit op de startgrid.

Bij het afvlaggen van de 75 minuten durende sessie was het Ruben Maes die de BMW M3 Silhouette met een knappe 2:27.051 op de eerste rang wist te parkeren. Fred Bouvy in de new look Mégane zette 2:27.439 neer en ging daarmee Koen Wauters aan het stuur van de Kia Pro_Cee'd Silhouette vooraf. Net voor hij onder de normtijd dook, wist Stephane Lemeret 2:28.228 neer te zetten en achter hem vinden we de tweede Kia Pro_Cee'd Silhouette van Steven Kane terug.

In klasse S2 was het Gregory Servais die de beste tijd klokte. Aan het stuur van de Touring Cup #14 bleef de Luikse piloot een in erg goede doen zijnde Jordi Gené vooraf. Het is dan ook vrij duidelijk dat Gené met de SEAT Leon die hij deelt met Pierre-Yves Corthals en Jacques Villeneuve, oppermachtig is in T3. In de andere klassen kwamen de beste prestaties van Michel Plennevaux (Alfa Romeo 156; T2) en Kevin Burton (Mitsubishi Colt RS; T1). We geven jullie nog even mee dat de Renault Mégane Trophy van Team Verschuur en de Clio van DTC, die donderdag zwaar beschadigd werden, zaterdag weer van de partij zullen zijn.

PRC press Foto: PRC


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 05 juni 2009 om 19:07


Andere publicaties op Racingworld.be...