Brno: Dubbelzege voor BMW Italy-Spain

BMW Italy-Spain heeft de 2 wedstrijden op het circuit van Brno in Tsjechië gedomineerd. In race 1 ging de overwinning naar good old Alex Zanardi voor Jörg Müller (BWM) en Gabriële Tarquini (SEAT), terwijl de zege in de tweede race naar Zanardi's teamgenoot en kersvers fabrieksrijder Sergio Hernandez ging. Hernandez ging de twee SEAT's van wereldkampioen Yvan Muller en Tiago Monteiro vooraf. Zanardi moest na vier ronden aan de kant.

Bij de Independents ging de overwinning twee maal naar Felix Porteiro, waarvan een zevende en een vierde plaats algemeen. Onze Noorderbuur Tom Coronel werd twee maal tweede en behoudt zo de aansluiting met Porteiro in de strijd om de Independent Trophy. Tweelingsbroer Tim Coronel verlaat Brno met een vijfde en een zesde plaats bij de Independents.

In de tussenstand vergroot Yvan Muller zijn voorsprong tot tien punten op eerste achtervolger Gabriële Tarquini. Eerste BMW rijder is Augusto Farfus die tegen een achterstand van 12 punten aankijkt. Drievoudig wereldkampioen Andy Priaulx moet al 30 punten goedmaken. Felix Porteiro heeft al een voorsprong van 26 punten Tom Coronel en 34 punten op Franz Engstler.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in WTCC op zondag 21 juni 2009 om 16:27


Andere publicaties op Racingworld.be...