KS Motorsport schittert in 1000 km. van Palanga

Dit weekend vond in Litouwen de 1000 Km van Palanga plaats, het hoogtepunt van het autosportseizoen in de voormalige Sovjetrepubliek. Een van de deelnemers aan de race was het Leuvense KS Motorsport dat met een Ginetta G50R in DSMEC-configuratie, dus onder meer met spoiler, knap vierde algemeen en tweede in zijn klasse werd. In Palanga vonden we onder meer Honda, Renault, Ferrari, Porsche, Ginetta, Alfa Romeo, Ford, Audi en Lada tussen de deelnemers op een niet al te technisch, maar zeer uitdagend stratencircuit.

Steve Vanbellingen geeft tekst een uitleg: "Het evenement begon met een schitterende parade op donderdag, met ontzettend veel volk. Na de voorstelling van alle teams volgde een soort van sprint voor alle deelnemers. Ik geloof dat een Lancer Evo 8 er won. Er was meer volk vandaag op de parade dan over heel het jaar in onze nationale autosport... Ik ben enorm onder de indruk van de organisatie en heel blij dat ik dit kan meemaken."

Steve Vanbellingen en Benny Smets reden in de vrije trainingen een vijfde plek, terwijl de Snoras Ferrari 430 de snelste was. De Oktanas Racing Porsche 997 Cup pakte later de pole voor de 1000 Km van Palanga, terwijl de KS Motorsport Ginetta G50R de vijfde tijd reed.

Benny Smets (KS Motorsport): "Het is een leuk circuit, ik kan weliswaar niet aan de tijden van Steve komen, maar ik probeer heel constant te rijden. De Ginetta ligt geweldig op de weg en zonder problemen kunnen we makkelijk een ereplaats wegkapen en de klasse winnen, het is wel oppassen voor de tragere deelnemers."

KS Motorsport behaalde tijdens de race de vierde plaats algemeen en tweede plaats in de klasse, ondanks de moordende hitte in de Britse sportwagen. Het Leuvense team was heel lang in de running voor de tweede plek, maar verloor met een klein oponthoud het uitzicht op die tweede plek en op de zege in de klasse. Uiteindelijk werden Benny Smets en Steve Vanbellingen dus wel nog schitterend vierde en tweede in hun categorie. De winnaar werd de Ferrari 430 van het Snoras Client team, een team dat we onder meer van de Le Mans Series kennen.

Benny Smets: "Het was afzien in een warme wagen daar we maar met twee rijders waren, tegen vier rijders voor de concurrentie. Na een klein technisch probleem vielen we naar een vijfde plaats terug en Steve ging in zijn laatste stint weer op jacht naar het algemene podium. Een safety car gooide helemaal op het einde van de race echter roet in 't eten en dus vielen we net naast het algemene podium op een zucht van een verdiende derde plaats. Ik ben echter niet ontevreden want we kwamen in een onbekend avontuur terecht en we wisten niet wat we precies moesten verwachten. Na de parade op donderdag kwamen er tal van Ginetta-fans afgezakt naar het circuit en de Omnitel 1000 km van Palanga werd rechtstreeks op de Litouwse TV uitgezonden. Litouwen kent nu KS Motorsport en Ginetta..."

KS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 21 juli 2009 om 22:27


Andere publicaties op Racingworld.be...