Spa: Maserati #1 ver terug geslagen - Top-drie binnen één minuut na 17 uur

Selleslagh Racing Team - Corvette C6.RDe 61ste editie van de Total 24 Hours of Spa is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Drie safety-car situaties hebben ervoor gezorgd dat de Corvette C6.R van Selleslagh Racing niet te ver kon uitlopen en het exemplaar van PK Carsport en de Maserati MC12 #2 mee de dienst blijven uitmaken. Twee maal zag SRT-rijder Oliver Gavin, na supersnelle en constante stints, een mooie voorsprong in rook opgaan. De laatste maal toen Xandie Negrao van de baan slipte met de Maserati MC12 van regerend kampioenen Bartels en Bertolini. De herstellingswerkzaamheden nemen 40 ronden in beslag en de startnummer 1 doet niet meer mee voor de algemene overwinning.

Ook bij PK Carsport was het even paniek in de pitbox. De Corvette C6.R kwam binnen met een klein brandje, maar al bij al was de schade beperkt. Hezemans kon snel zijn weg vervoegen en bleef in het spoor van de concurrenten van SRT en de Maserati met ondermeer Eric Van de Poele. Een charge tijdens de nacht bij Vitaphone heeft de MC12 #2 naar de kop gebracht. Vooral Pedro Lamy zette indrukwekkende rondetijden neer. Om 9u30 leiden zij met een voorsprong van 30 seconden op PK Carsport, en een minuut op SRT waar James Ruffier het tempo wat moet laten zakken.

Phoenix Racing - Audi R8 LMSVerrassing van de wedstrijd is ongetwijfeld de Audi R8 GT3 LMS van Phoenix Racing. De 'kleine' Audi, uitkomend in G2, kan perfect optornen tegen het GT2-geweld en staat knap vierde algemeen. Wanneer bij de top-drie iets misgaat, staan de troepen van Ernst Moser klaar om een podiumplaats te ambiëren. AF Corse houdt de bovenhand in GT2, voor de Porsche van Brixia en de #56 Ferrari van CR Scuderia. TrackSpeed volgt op de vierde plaats terwijl de #61 Porsche van ProSpeed knap vijfde staat.

Barwell Motorsport - Aston Martin DBRS9Een andere mooie verrassing is de sterke prestatie van de Ford GT van Matech Racing. Deze uitstekende prestatie in de 24 uur van Spa overtuigt Pertti Kuismanen misschien om toch deel te nemen aan de Zolderse etmaalrace. De Ford GT #121 met ondermeer onze landgenoot Maxime Martin heeft vijf ronden voorsprong op de Porsche 997 GT3 Cup S #123 van Mühlner Motorsport. De Aston Martin van Barwell Motorsport, met een volledig Belgisch kwartet, staat prachtig derde!

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 26 juli 2009 om 09:27


Andere publicaties op Racingworld.be...