Spa: Drama bij Vitaphone en SRT - PK lachende derde? - AF Corse topt GT2

PK Carsport - Corvette C6.RVier uur voor het einde van de 61ste editie van de Total 24 Hours of Spa zijn het de beide Belgische Corvette C6.R die de wedstrijd controleren en domineren. Ook de Maserati MC12 van ondermeer Eric van de Poele heeft na een incident de voeling met de leiders verloren. Alex Müller was sterk onderweg met de groen-zwarte Maserati, maar een technisch euvel haalde het team onderuit. Müller moest de auto parkeren achteraan het circuit met een afgebroken wiel. De derde Vitaphone Maserati, met Vosse en Lemeret, toert rond op de vierde plaats, achter de Audi R8 LMS GT3 van Phoenix Racing.

Selleslagh Racing Team - Corvette C6.RBij SRT is de sterkhouder overduidelijk Oliver Gavin. De gastrijder van Patrick Selleslagh werkt het gros van de uren af, en speelt haasje over met Kumpen, Hezemans, Menten en Mollekens. PK Carsport heeft moeite met een antwoord te vinden op de snelle chrono's van de Corvette-fabriekspiloot, maar pas wanneer Menten de pits opzoekt met een olie-alarm lijkt SRT een bres te kunnen slaan... maar dat was niet gerekend op een uitstekende Anthony Kumpen. De ontketende Limburger zette de jacht in op de SRT 'Vette, draait een uitstekend tempo en brengt PK opnieuw onder de achtervleugel van de leidende SRT-bolide.

Iedereen verwacht nu een open strijd tussen beide C6.R tot het einde, maar het noodlot beslist daar anders over. Maxime Soulet komt omstreeks 12u15 met een rokende #3 voorbij, om vervolgens traag richting pitlane te trekken. Oliver Gavin kruipt opnieuw achter het stuur van het Amerikaanse monster maar ook de Britse sterrijder keert traag richting pits. De wagen verliest vloeistoffen uit de voorkant en wordt de box ingeschoven. Geen einde verhaal voor SRT, maar het wordt ongetwijfeld een lange pitstop...

Matech GT Racing - Ford GTIn GT2 blijft AF Corse leiden, Phoenix Racing domineert G2 en speelt mee voor het algemene podium als SRT nog lang in de pits blijft. G3 blijft het terrein van de Ford Matech, die vriend en vijand verbaast. De blauwe bolide geldt werkelijk als toonbeeld van betrouwbaarheid. Slecht nieuws nog voor de Clouseau-fans. Koen Wauters en co toerden rond op de derde plaats, tot een lekke band de Aston terug wees. De wagen staat nog steeds stil op de baan.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 26 juli 2009 om 12:46


Andere publicaties op Racingworld.be...