Spa: Wedstrijd dooft stilletjes - PK leidt met 13 ronden voorsprong...

PK Carsport - Corvette C6.RDe Total 24 Hours of Spa heeft nog twee uur voor de boeg. Jos Menten heeft het stuur overgenomen van Anthony Kumpen en begint aan de voorlaatste stint. Over een klein uurtje wordt de laatste pitstop afgewerkt en mag Kurt Mollekens onder de zwart-wit geblokte vlag duiken - tenminste als alles goed gaat. Tweede ligt de Maserati MC12 van Pier Guidi, Rosenblad, Vosse en Lemeret, terwijl de Phoenix Audi naar de derde plaats is opgeklommen. De technische problemen bij SRT blijven aanhouden. Het gaat om een olielek en waarschijnlijk zal de wagen enkel nog buitenkomen om de finishen. Dat betekent eveneens dat de Nissan GTR derde zal worden in GT1, ondanks het feit dat de wagen niet in de top-tien eindigt.

In GT2 leidt AF Corse nog steeds voor, voor de Brixia Porsche en de Ferrari van Kox, Bell, Kirkaldy en Garcia. De Ford GT blijft onvermoeibaar aan kop rijden, voor de #123 van Muhlner en de #161 van Palttala.

Van spanning is niets meer overgebleven. Na twintig geweldige uren is de race stilletjes ingedommeld. De gemiddelde rondetijden zijn met dik tien seconden teruggevallen ten opzichte van daarstraks, en dat is ook de aanwezige pers opgevallen. Om 14u00 werd in het mediacenter gepoogd om op één televisie (van de 100 beschikbare toestellen) om te schakelen naar de Formule 1 Grote Prijs te Hongarije, maar daar was de plaatselijke organisatie - ook onder de vlag van de FIA - niet mee opgezet. Moeilijke tijden voor journalisten die GT-activiteiten combineren met Formule 1...

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 26 juli 2009 om 14:03


Andere publicaties op Racingworld.be...