24 Hours of Zolder: Vierde piloot nog niet gekend bij First Motorsport

Bij de insiders wordt First Motorsport getipt als een van de grootste favorieten voor de overwinning in de Zolderse etmaalrace. Niet meer dan normaal als je weet dat in 2008 het team van Jo Jamers met een Divisie 3-wagen tweede algemeen eindigde en een jaar eerder op minder dan één uur van de geblokte vlag quasi gewonnen spel had toen de versnellingsbak het opeens begaf.

Maar teambaas Jo Jamers relativeert de feiten. "Winst in de zwaarste race van het seizoen staat inderdaad hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben er tweemaal op rij dicht bij geweest. Maar deze keer wordt het méér dan ooit koffiedik kijken omdat het een open wedstrijd is en ook snellere wagens uit de BTCS en de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup mee op de startgrid staan. We staan in de Belgian GT momenteel op de derde plaats in het Team Championship en vierde in de Driver Challenge. We zien tijdens de wedstrijd wel hoe de concurrentie uit de hoek komt voor de algemene overwinning. Winst in de GT3 zou ook reeds een goede zaak zijn voor het Belgian GT Championship. Via de dubbele puntentelling moeten we trachten om de brilscore van het derde raceweekend weg te gommen.

In ieder geval zijn we momenteel nog volop in onderhandeling met verschillende partijen voor we de vierde piloot bepalen. In de media was reeds gewag gemaakt dat Bart Couwberghs het trio Verbist/Longin/Maes zou vervoegen. Maar dat is een kwakkel. Ik zeg niet dat Bart geen goede partij zou zijn. Hij won trouwens vorig seizoen samen met Maes op dezelfde wagen de 24 Hours of Zolder. Hij kent de wagen en de wedstrijd dus heel goed. Maar momenteel zijn er geen gesprekken in die richting. In een latere communiqué zullen we de vierde piloot bekend maken", besluit de Zolderse tuner.

First Motorsport press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 01 augustus 2009 om 12:42


Andere publicaties op Racingworld.be...