Algarve: Müller snelste in vrije training - PK Carsport pas zesde...

Alex Müller heeft er een indrukwekkende kwalificatiereeks op zitten. In de Maserati MC12 met startnummer 2 was hij de voorbije drie races telkens de polesitter, maar race-incidenten, waaraan hij zelf vaak aan de basis lag, weerhielden de Duitser van podiumklasseringen. In Algarve is Müller vastberaden om de wedstrijd samen met zijn teamgenoot - en thuisrijder - Miguel Ramos naar zijn hand te zetten, terwijl de teamgenoten van de Maserati #1 hun voorsprong in het kampioenschap op Kumpen-Hezemans graag willen uitbouwen. In de vrije trainingen gaf Vitaphone Racing alvast een duidelijk signaal. Müller zette de besttijd neer, voor de #1 Maserati van Bartels-Bertolini.

Afwezig in Portugal zijn beide K plus K Saleen, een Saleen van Full Speed en de Corvette C6.R van Luc Alphand Aventures. Xavier Maassen, normalerwijze actief in de C6.R van LAA, stapt voor de gelegenheid opnieuw over naar Team Sangari Brazil, dat een gelijkaardige Corvette inzet voor de Brazilianen Streit en Bernoldi. Het trio snelde naar de derde chrono, voor de #33 Maserati van Bobbi-Pier Guidi en de Corvette C6.R van Selleslagh Racing Team en PK Carsport. De top-acht in GT1 wordt vervolledigd door de Full Speed Saleen en de Marc VDS Racing Ford GT.

In GT2 was AF Corse de beste leerling. Alvaro Barba Lopez en Niki Cadei speelden in de Ferrari F430 GT2 haasje over met Martin Ragginger en Luigi Lucchini, onderweg in de Porsche 997 GT3 RSR van Brixia. Vilander en Bruni zetten in de #50 AF Corse Ferrari de derde tijd neer, voor Russo en Perez Companc (Pecom Racing).


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 19 september 2009 om 15:34


Andere publicaties op Racingworld.be...