Algarve: Pre-kwalificatie: Vitaphone blijft domineren - SRT beste Corvette-team

Vitaphone Racing blijft de bovenhand houden in Algarve. In de 80-minuten durende pre-kwalificatiesessie was Andrea Bertolini de rapste van het pak, ondanks een succesballast van 100 kilogram in de buik van de Maserati MC12. Met een rondetijd van 1:40,923 was Bertolini amper één honderste sneller dan Matteo Bobbi en Alessandro Pier Guidi, onderweg in de Vitaphone DHL Maserati. De derde chrono werd neergezet door Bert Longin in de Corvette C6.R van Selleslagh Racing Team, een mooie opsteker voor het team uit Merchtem dat daarmee de PK Carsport en DKR/Sangari-exemplaren achter zich houdt.

In GT2 zette Gimmi Bruni orde op zaken met de Ferrari F430 GT2 #50 van AF Corse. Met 1:45,468 was de Italiaanse ex-F1-rijder vijf duizendsten (!) sneller dan Marco Holzer en Daryl O'Young in de Porsche 997 GT3 RSR van ProSpeed Competition. Holzer en O'Young kwamen amper aan rijden toe in de vrije training na een versnellingsbakprobleem, maar de Porsche is duidelijk opnieuw een kanshebber op de zege in GT2. Barba Lopez zette in de #51 Ferrari de derde tijd neer.

De Full Speed Saleen heeft ook te kampen met een versnellingsbakprobleem. Het ziet er naar uit dat het Oostenrijkse team aan de start van de kwalificaties verschijnt. Ook een forfait voor de wedstrijd wordt niet uitgesloten...


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 19 september 2009 om 15:43


Andere publicaties op Racingworld.be...