Dijon: Gary Paffett houdt titelkansen gaaf met overwinning

Gary Paffett heeft zijn titelkansen gaaf gehouden met een zege in Dijon. De Mercedes-rijder maakte in de slotfase van de wedstrijd optimaal gebruik van de bandenproblemen van Audi om zo de overwinning binnen te rijven. Lange tijd zag het ernaar uit dat Mattias Ekstrom op het hoogste trapje zou eindigen, maar een lekke band op zes ronden van het einde verbrodde dat scenario voor de Zweed. Eerder moesten Jarvis, Scheider en Kristensen - allen Audi - naar de kant met een klapband.

Scheider, die vertrokken was van op de zesde startplaats, kwam al snel in de top-tien postvatten. De leider in de tussenstand kon zelfs aanspraak maken op een podiumfinish, ware het niet dat hij net voor zijn eerste verplichte pitstop te maken kreeg met een lekke band. Gelukkig voor Scheider bleef het verlies in tijd beperkt, en kon hij nog als zesde finishen - meteen beste Audi. Nog een opmerkelijk verhaal uit het kamp van de vier ringen: Kristensen sneed een chicane af wegens zijn lekke band en werd door de Stewards met een zwarte vlag bedacht. Mr. Le Mans parkeerde zijn Audi in de pitlane en maakte de wedstrijdleiding door middel van een handgebaar zijn gedacht duidelijk - geheel terecht overigens.

Gary Paffett pakt in Frankrijk dus tien punten met zijn overwinning, terwijl di Resta tweede wordt en Bruno Spengler het podium vervolledigt. Green en Schumacher rondden de top-vijf af. De overige punten gaan naar respectievelijk Scheider, Tomczyk en Lauda.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zondag 11 oktober 2009 om 10:53


Andere publicaties op Racingworld.be...