Zolder: KS Motorsport op zoek naar tweede titel in drie jaar!

Dit weekend vindt op Circuit Zolder de grote finale van de Belgische autosport plaats, naast de laatste races van de FIA GT en FIA GT3. KS Motorsport vecht met het duo Vanbellingen-Maes tijdens de laatste twee BTCS-races op de Limburgse omloop voor een tweede titel in drie seizoenen. Steve Vanbellingen werd aan de zijde van Damien Coens al kampioen in 2007 en eindigde in 2008 ook al op het podium. De man uit Leuven zal samen met teamgenoot Ruben Maes zijn huid dus duur verkopen. In Zolder sluit KS Motorsport ook het vijfde opeenvolgende seizoen in de BTCS af en een korte terugblik leert ons dat KS Motorsport sinds zijn debuut in de BTCS hèt team bij uitstek is.

In 2005 nam KS Motorsport voor het eerst aan een volledig seizoen BTCS deel en sindsdien bewees het team zonder meer tot de top in België te behoren. Het team behaalde 14 algemene zeges, waaronder 12 voor Steve Vanbellingen (samen met Armand Fumal, Damiens Coens en recent Ruben Maes). Niemand won sinds 2005 meer races dan de Leuvenaar. Naast de 14 zeges behaalde KS Motorsport ook nog eens 14 podiumplaatsen en diverse zeges en een titel in de klasse S2. Last but not least is BMW, mede dankzij KS Motorsport sinds 2005 ook het meest succesvolle merk in de Belgische toerwagenracerij.

Het team staat dus nu voor een zeer belangrijk laatste BTCS-weekend want het duo Ruben Maes en Steve Vanbellingen telt in het kampioenschap 3 punten minder dan de leider in het kampioenschap, de rivalen uit het Renault-kamp Fred Bouvy en Christian Kelders. "Het zijn eigenlijk geen drie, maar negen punten, want de BTCS laat toe om het slechtste resultaat te schrappen. Dat is een beetje ingewikkeld, maar het maakt voor mij eigenlijk niet veel uit. We gaan niet rekenen en gewoon voluit voor een zesde en zevende seizoenszege gaan. Niemand won dit seizoen meer races en dus moeten we van onze eigen sterkte uitgaan. Trucs om geen gewicht te pakken of stoppen voor de meet is er voor ons niet bij, wij willen winnen en halen we daardoor ook de titel dan is dat fantastisch. Anders zijn en blijven we gewoon het snelste team van het seizoen", is Steve Vanbellingen rechtuit.

Ook de tweede équipe van het Leuvense team heeft een duidelijke ambitie. Werner Moonens en Bert Redant kenden dit seizoen al heel wat pech, vooral toen ze als leider in de 12 Uur van Spa achteruitgeslagen werden, maar zitten sinds de laatste races in Spa in een goede vorm. "Een podium zou voor ons wel mooi zijn", blikt Redant vooruit.

KS Motorsport staat dus voor een zeer belangrijk weekend en rekent volop op alle supporters!

KS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2009 om 09:32


Andere publicaties op Racingworld.be...