Kumpen en Hezemans pleiten voor eerlijke seizoensafsluiter in persconferentie

Anthony Kumpen is opgetogen met zijn pole-positie, maar stuurt meteen een belangrijk signaal naar de concurrentie, lees Maserati: "Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het er morgen eerlijk aan toegaat. Dat het publiek een eerlijke race voorgeschoteld krijgt, dat het kampioenschap een eerlijke afsluiter krijgt", aldus Kumpen. De Limburger vergeet echter niet de loftrompet te steken over zijn team: "Wij hebben geen show gebracht in de trainingen en onze banden gespaard voor wanneer het om de knikkers gaat. We kennen het circuit en hebben de perfecte afstelling gevonden. Als team hebben we een superjob verricht."

"Voor mij is dit een bijzondere pole", gaat Kumpen verder. "Ik heb waarschijnlijk meer rondjes gereden op Zolder dan op alle andere circuits samen. Dit is de pole die ik graag wilde behalen en het is ons gelukt. Ik woon op vijf minuten van het circuit, ik reed hier mijn allereerste rondje, al mijn vrienden zijn hier. Nu moeten we het morgen afmaken", glimlacht de sympathieke Limburger.

Ook Mike Hezemans is ontzettend tevreden met de pole-positie. De Eindhovenaar waarschuwt wel meteen de Maserati-rijders die achter hem staan: "Geen spelletjes!", is de duidelijke taal richting Pier Guidi en Muller. "Als er gebotst wordt...". De boodschap zal wel duidelijk aangekomen zijn in het kamp van Vitaphone Racing Team en Michael Bartels, maar het valt nog af te wachten wat het Duitse team morgen uit de hoed zal toveren om de #1 Maserati MC12 van de zesde plaats naar een betere positie te loodsen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 24 oktober 2009 om 18:12


Andere publicaties op Racingworld.be...