Zolder: KRK op schema met tweede en vierde plaats voor Wauters-Van Hooydonk

De kwalificaties van het Belgian GT Championship zijn in de grootste verwarring gereden. De eerste sessie stond bol van gele vlag situaties en ook de tweede sessie verliep niet vlekkeloos. In de eerste wedstrijd reed Koen Wauters de tweede tijd, Kris Wauters de achtste. In de tweede sessie realiseerde Jeffrey Van Hooydonk de vierde en Raf Vanthoor de dertiende tijd.

"Ik ging er eigenlijk de hele namiddag van uit dat ik de pole had gereden", aldus Koen Wauters. "Een wagen had een enorm oliespoor getrokken waardoor de ene wagen na de andere in de fout of van de baan ging. Van begin tot het einde van de kwalificatiesessie was het dus een gele vlag situatie. In de laatste ronde had ik echt vrij baan en gebeurde er niets onverwachts op de piste waardoor ik een rondje 1 min 34.5 sec reed. Nu blijkt die tijd niet weerhouden en staan we naast de Audi op de eerste rij. Dat wordt dus bijzonder spannend, bikkelhard eigenlijk. Maar de Porsche staat achter ons en met het oog op beide kampioenschappen is dit nog niet zo slecht. Als het zo zou blijven loopt de Audi iets in bij het kampioenschap van de rijders en lopen wij iets uit op de Porsche voor wat betreft het kampioenschap bij de teams."

Kris Wauters: "Het was een bijzonder hectische en moeilijke kwalificatie voor mij. We sukkelen al sinds donderdag met de wagen. Komt daar nog bij dat ik enkele keren had af te rekenen met rijders die te pas en te onpas voor me opdoken waardoor ik niet echt voluit kon gaan. Ik hoop op beterschap voor morgen."

Jeffrey Van Hooydonk: "Ik had een probleem met de linkervoorband, die bleek stuk en zo moest ik de baan op met drie nieuwe sloffen en één gebruikte band van Koen. Niet ideaal maar we hebben er in moeilijke omstandigheden toch nog een vierde tijd uitgeperst, en belangrijker is dat we voor de Audi en Porsche staan."

Raf Vanthoor: "Een eerder matige tijd maar ik reed mee met de pro's, al bij al is het dan niet zo slecht. Ik maak me meer zorgen om de wagen want te pas en te onpas breekt de wagen uit. We krijgen het probleem maar niet opgelost. Vanavond volgt nog een grondige check-up, het team moet nog aan de bak."

KRK press/MK


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 24 oktober 2009 om 19:23


Andere publicaties op Racingworld.be...