24 Hours of Dubai: Veel belangstelling voor jubileumeditie

Veel belangstelling voor jubileumeditieVan 14 t/m 16 januari 2010 is het Dubai Autodrome opnieuw de plaats van handeling voor de jaarlijkse 24-uursrace voor GT's, toerwagens en 24h-specials. De editie van volgend jaar is de vijfde aflevering en daarmee tevens een jubileum voor de Dunlop 24H of Dubai. De organisatie van het Nederlandse bureau Creventic BV heeft al vele inschrijvingen ontvangen. "We hebben nu al 75 aanmeldingen binnen, dus we verwachten weer een vol veld. De auto's en het materiaal van de teams worden op 8 december vanuit Antwerpen naar Doebai verscheept. Teams hebben dus nog de mogelijkheid van een last-minute inschrijving voor de race. Er zijn echter nog maar enkele plaatsen beschikbaar", zegt Gerrie Willems van Creventic.

Na de succesvolle vier afgelopen edities is de Dunlop 24H of Dubai als de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar een vast onderdeel geworden van de wereldwijde autosportkalender. Voor de komende jubileumeditie hebben zich al teams uit Europa, Australië, Japan, China en de Verenigde Arabische Emiraten ingeschreven. "Het is positief om het gestaag groeiende aantal deelnemers uit de Emiraten te zien", zegt Gerrie Willems. "Dat is een duidelijk teken dat autosport ook in de Golfregio steeds populairder wordt. Bovendien blijkt door het grotere aantal teams vanuit Australië en Azië voor volgend jaar dat ons evenement wereldwijd aanslaat."

Een gevarieerd veld met GT's en toerwagens

De voorlopige inschrijflijst omvat een uitgebreide reeks raceauto's. Het meest tot de verbeelding spreken natuurlijk de volbloed sportwagens zoals Ascari KZ1 R GT3, Aston Martin Vantage N24, BMW Z4 M Coupé, Brokernet Silversting, Ferrari F430, Donkervoort, Dodge Viper, Lotus Exige, Marcos Mantis, Saker en Ginetta en uiteraard een groot aantal Porsche 996 en 997 RSR's en Cup-auto's. Een van de kenmerken van de Dunlop 24H of Dubai is echter dat de race ook openstaat voor kleinere, minder kostbare auto's als Renault Clio, SEAT Leon Supercopa, Volkswagen Golf en BMW 1- en 3-serie, zowel met benzine- als met dieselmotoren. Het concept van het evenement met diverse verschillende klasses maakt het mogelijk om met allerlei uiteenlopende auto's om successen in de klasse te strijden.

"Als je kijkt naar de inschrijflijst, dan zijn er op z'n minst 20 kandidaten voor de overwinning", zegt Gerrie Willems. "De winnaars van de race in 2009, Land Motorsport, komen opnieuw met hun Porsches, maar datzelfde geldt voor de teams die als tweede en derde eindigden, Al Faisal Motorsport met de BMW Z4 en Besaplast Racing met de Porsche. Natuurlijk was de Brokernet Silversting van het Hongaarse team Bovi Motorsport bijzonder sterk tijdens de 12H of Hungary, terwijl het Japanse Petronas Syntium Team zich heeft ingeschreven met twee BMW Z4 Coupés. Dan is er een fabrieksinschrijving van het Nederlandse sportwagenmerk Donkervoort en de Maserati GT4 rijdt ook voor het eerst tijdens ons evenement. En dan zijn er nog veel, veel meer kanshebbers."

Spectaculaire Superkarts als officiële supportserie

Naast de GT's en toerwagens in de 24-uursrace komen er nog meer krachtige voertuigen op de baan: de spectaculaire International Superkart Series is de officiële supportserie tijdens de vijfde editie van de Dunlop 24H of Dubai. Het programma voor de Superkarts omvat een vrije training, twee kwalificatietrainingen en niet minder dan drie races! Met zijn grote, geasfalteerde uitloopstroken is het Dubai Autodrome perfect geschikt voor de snelle Superkarts, die snelheden tot 250 km/u kunnen bereiken! Meer informatie is te vinden op www.24hdubai.com, de officiële website van het evenement.

Creventic press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 12 november 2009 om 17:51


Andere publicaties op Racingworld.be...