BMW Motorsport als fabrieksteam in ondermeer 24 uur van Spa!

BMW Motorsport trekt zich terug uit de Formule 1, maar vanaf 2010 zal het Duitse merk nadrukkelijk aanwezig zijn in de GT-racerij. Tijdens de BMW Sports Trophy Awards Ceremony in Munchen werd bekend gemaakt dat de BMW M3 GT2 zal deelnemen aan een aantal 24-uurs races, waaronder de Total 24 Hours of Spa. Ook Le Mans en de 24 uur van de Nordschleife staan op het programma. Verder wordt een BMW Z4 GT3 geprepareerd voor klantenteams in de nationale en internationale GT3-kampioenschappen. Daarmee heeft BMW naast de Alpina B6 dus een tweede ijzer in het vuur.

BMW Motorsport Directeur Mario Theissen is alvast opgetogen: "Ons programma omvat fabrieksdeelnames aan klassieke 24-uurs races, voor het eerst sinds 2005. Verder zullen wij ons klantenprogramma uitbreiden en met de BMW Z4 een wagen aanbieden die voldoet aan het GT3-reglement. We zullen in 2010 de mogelijkheden van onze wagens tonen aan onze klanten over de hele wereld."

Op dit moment beschikt BMW nog niet over een GT2-hologatie voor ondermeer de 24 uur van Spa. Ook voor de 24 uur van Le Mans moet nog een akkoord gevonden worden met de ACO. Het Beierse merk heeft nog geen automatische startrechten verworven op basis van resultaten in de ALMS.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 06 december 2009 om 18:02


Andere publicaties op Racingworld.be...