88ste Autosalon van Brussel van start: "Sober en elektrisch"

Morgen opent het 88ste autosalon van Brussel zijn deuren voor het grote publiek. Centraal bij elk automerk zijn de elektrische en hybride wagens. Het salon oogt sober maar alle automerken zijn aanwezig. Ook het noodleidende Saab en Opel, waarvan de toekomst nog steeds onduidelijk is, pakken uit met een elektrische wagen .

De autosector hoopt aan het eind van deze editie een stijgende verkoop te zien. Normaliter is het salon goed voor circa 20% van de verkoop op jaarbasis, Of de consument terug vertrouwen heeft in de economie zal volgende week aan het einde van het salon duidelijk zijn.

Willen we nog even een kort overzicht meegeven van wat waar te zien is. Toyota pakt uit met drie Belgische primeurs in palies 8. Bij Mercedes-Benz en Smart in paleis 10 staat de SLS AMG en de E-Klasse in de schijnwerpers.

In paleis 9 kan je de vooruitblik op de toekomstige breakversie van de Ibiza voor het eerst in België bewonderen. Volkswagen in paleis 5 trekt bijna volledig de kaart van haar "BlueMotion Technology"-gamma als Belgische première. De BlueMotion Technology moet ervoor zorgen dat de CO2 uitstoot drastich verlaagt.

De KIA stand zorgt voor de Venga als Belgische primeur, op deze stand is ook de KIA racewagen te bekijken die in 2009 aan de BTCS deelnam.

Peugot brengt in Belgische première nu de RCZ, een 2+2 coupé die volgende lente op de markt kom en de kleine BB1 als kleine stadswagen een blikvanger is.

Wie alles rustig wil gaan bekijken kan dat tot volgende week zondag 24 januari.


   



Marnik Mouchaers

Van onze redacteur

Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op woensdag 13 januari 2010 om 14:47


Andere publicaties op Racingworld.be...