Curitiba: Chevrolet domineert de kwalificaties - Muller meteen op pole!

Om 16u00 plaatselijke tijd werden de eerste kwalificaties van het seizoen verreden. Onder een licht bewolkte hemel en op een droog asfalt gingen 26 WTCC-wagens voor het eerst dit seizoen op jacht naar de pole. Het eerste deel van de sessie werd volledig gedomineerd door Chevrolet met Huff, Menu en Muller in de top drie. Opmerkelijk was ook de prestatie van de Hongaar Michelisz die zich als beste van de SEAT-armada wist te plaatsen. Farfus en Priaulx konden nog net aansluiten met de BMW's. Ook Tom Coronel in de privé-SEAT had het erg moeilijk maar kon zich op het nippertje nog als tiende plaatsen.

Tijdens de 'super pole', waar de Portugees Monteiro toch de grote afwezige was, maakte de twee BMW's een timingfoutje waardoor ze maar één snelle ronde meer konden afleggen. Dit resulteerde in een zesde en zevende startplaats. Tijdens de laatste ronde was het dus nog een tweestrijd tussen SEAT en Chevrolet. Enkel Jordi Gené kon zich nog tussen de Cruze's nestellen. Op dat moment was Yvan Muller bezig aan een topchrono, maar bijna ging het nog fout voor de Fransman. In de laatste bocht week Michelisz te ver uit om vervolgens nogal ongecontroleerd terug de baan op te stormen. Muller kon het hoofd koel houden en kon zijn Cruze toch naar de beste chrono sturen.

Heel mooie prestatie dus van Yvan Muller die met zijn nieuwe bolide meteen de pole pakt. Afgelopen winter maakte Muller immers de overstap van SEAT naar Chevrolet.

De top vijf:
1. Yvan Muller - Chevrolet 1:23.725
2. Jordi Gené - SEAT + 0.032
3. Alain Menu - Chevrolet + 0.104
4. Robert Huff - Chevrolet + 0.108
5. Gabriele Tarquini - SEAT + 0.132


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 06 maart 2010 om 21:22


Andere publicaties op Racingworld.be...