Curitiba: Muller wint bij Chevy-debuut - Top-drie voor Chevrolet - Coronel achtste

Een grijze hemel en een natte omloop dwingen de wedstrijdleider van de FIA om de vliegende start met één ronde uit te stellen. Na twee ronden achter de safety-car gaat het licht op groen en na enkele bochten wordt het al meteen duidelijk dat de SEAT's onder deze weersomstandigheden héél wat problemen met de remmen ervaren. Gené mist dan ook de derde bocht waardoor de Chevy's meteen de eerste drie plaatsen voor hun rekening nemen.

Na vijf rondjes trekt de Braziliaanse hemel terug open en begint het circuit op te drogen, maar ondertussen lijken de kaarten al geschud. Muller, Huff en Menu rijden in een treintje de overige 10 ronden uit en alleen Tarquini en de BMW's van Priaulx en Farfus kunnen enigszins in de buurt blijven.

In de zevende ronde gaat Romanov nog van de baan met de LiquiMolly BMW en maakt ook de privérijder Bennani een stuurfout met een schuiver als gevolg. Tom Coronel rijdt in zijn eerste race naar een achtste plaats wat hem meteen de pole oplevert voor race 2.

Mooie drieslag voor de Chevrolets dus en Yvan Muller die net als vorig jaar de eerste race van het kampioenschap op zijn naam zet.

Uitslag race 1:
1. Yvan Muller Chevrolet
2. Robert Huff Chevrolet
3. Alain Menu Chevrolet
4. Gabriele Tarquini SEAT
5. Andy Priaulx BMW
6. Augusto Farfus BMW
7. Jordi Gené SEAT
8. Tom Coronel SEAT


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 07 maart 2010 om 20:30


Andere publicaties op Racingworld.be...