Stephan Polderman met Renault Clio

Stephan Polderman zal komend seizoen uitkomen in de BTCS met zijn intussen gevreesde oranje Renault Clio. De restaurateur uit het Nederlandse Sluis werd afgelopen seizoen voor de tweede maal op rij kampioen in Klasse 4 van de Dunlop Endurance Cup. Hij won vier van de zeven races en klokte zesmaal de snelste wedstrijdronde op zeven wedstrijden. De BTCS krijgt er zodoende een zware klepper bij in de Klasse T2 voor wagens tot 2000 cc.

"Normaliter had ik geopteerd om met de Clio in de Belcar te rijden", steekt Polderman van wal. "Maar dan had ik volgens de reglementen een tweede piloot nodig, terwijl ik in de BTCS op de 12 Hours of Spa na, alle races alleen kan rijden. Het volstaat om tijdens de verplichte pitstop, net zoals vorige seizoenen in de Dunlop Endurance Cup, uit en terug in te stappen en de volledige race zelf af te haspelen. Voor de 12 Hours of Spa zal ik méér dan waarschijnlijk terug een beroep doen op de diensten van Jaap Van Lagen die vorig seizoen nog aan de slag was in de WTCC met Lada en die me kwam versterken tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder.

Een andere reden dat ik dit seizoen opteer voor de BTCS is het feit dat ik weinig oppositie verwacht in de Belcar. Ik vrees dat daar geen plaats meer is voor een 2-liter wagen. En indien er zich geen sterke oppositie vormt, dan raak ik mijn motivatie kwijt. Ik weet dat er enkele sterke wagens zijn in de Klasse T2 binnen de BTCS en dat het zeer moeilijk zal zijn om te winnen van de Honda's van Surinx Racing en de nieuwe Lexus van Plennevaux/Katsers. Ook de Clio's van DVB Racing zullen sterk uit de hoek komen. Het is nu aan ons om de uitdaging aan te gaan en onze Clio nog sneller te maken dan vorig seizoen. We zijn nu op zoek naar een 20-tal extra paardjes waardoor we zullen uitkomen op een slordige 250 pk en 255 Nm koppel. Of dit genoeg zal zijn om me vooraan te mengen in het debat zullen we tijdens de eerste meeting aan den lijve moeten ondervinden. Ik ben in ieder geval klaar voor deze nieuwe en zware uitdaging.

De paddock en de pitlane tijdens de weekends van de BTCS zullen in ieder geval iets meer oranje gekleurd zijn dan voorheen, want het PollyS Racing Team kent een ruime en enthousiaste aanhang. Naast de BTCS was Stephan Polderman vorig seizoen ook prominent aanwezig in de Renault Clio Cup.

"Het is afwachten of de Clio Cup nu al dan niet doorgaat. Ik sta in ieder geval op de voorlopige inschrijvingslijst. Als het niet doorgaat, kan ik me misschien eventueel bezinnen om nog iets anders aan mijn kalender toe te voegen. De Belgian Historic Cup met de Dodge Challenger uit 1970 van mijn maatje Jan Schippers zou me wel kunnen boeien. Of een deelname aan de 24 Hours of Zolder indien deze een interessant deelnemersveld kent dit jaar. We zien wel wat de toekomst brengt. De BTCS krijgt momenteel alle aandacht en prioriteit".

PollyS Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2010 om 18:40


Andere publicaties op Racingworld.be...