Redant en Mattheus delen Level Racing Porsche

Vorig seizoen was Chris Mattheus samen met Gunther Raus onderweg in een Porsche 997 Supercup van Speedlover in de Dunlop Endurance Cup. Ze werden op de meet verslagen tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder door teamgenoten De Coster/Brody die zich versterkt hadden met de komst van Olivier Muytjens. Chris en Gunther werden uiteindelijk mooi derde in het kampioenschap en stonden viermaal op het podium. En hoe een dubbeltje rollen kan; diezelfde Olivier Muytjens kocht even later de beide Porsches van Speedlover en startte zijn eigen Level Racing team. Brody volgde de wagen waarmee hij 2de werd in de Dunlop Endurance Cup en ook Mattheus was gecharmeerd door Level Racing en tekende in voor een nieuw seizoen op de wagen waarmee hij afgelopen seizoen reed. Ditmaal niet samen met Raus, maar met Bert Redant waarmee hij vier jaar geleden de legendarische Audi TT V8 bemande.

"We hebben destijds gezworen dat we ooit nog eens samen gingen rijden", geeft de Belgische Monegask tekst en uitleg. "De Audi TT heeft ons destijds bloed, zweet en tranen gekost. Maar na de race hebben we ons telkens heel goed geamuseerd. We gaan dus Belcar rijden met de Porsche 997 Supercup die eigenlijk op voorhand gedoemd is om niet meteen in de prijzen te vallen. Zeker niet vooraan, want het voordeel dat wij hadden op de snellere wagens is compleet weggevallen. Alleen de format is gebleven. Het niet meer tanken aan de pomp en de verplichte pitstop per gereden uur wedstrijd doet ons de das om. We moeten ons dan maar gaan focussen op de Divisie Belcar GT Open. Maar ook daar worden we geconfronteerd met ondermeer wagens die vorig seizoen in Klasse 1 reden en doorgeëvolueerde versies van Porsche. Dus denk ik dat we ergens midden in het peloton zullen toeven met een top 5 als doelstelling binnen de Belcar GT Open. En toch ben ik ervan overtuigd dat we met Level Racing de beste keuze hebben gemaakt betreffende prijs/kwaliteit. Een topwagen binnen de Belcar GT Open is tot 40% duurder en ook zij kunnen volgens mij vooraan niet meerijden tussen de GT3-wagens. In 2006 hadden we binnen de Belcar in Klasse 3 hetzelfde verhaal. Maar toen reden we quasi allemaal met hetzelfde materiaal en was het racen op het scherp van de snee. Ik heb het volste vertrouwen in het team van Level Racing. Olivier weet waarmee hij bezig is en alles is goed gestructureerd. Met wat geluk kunnen we iedere wedstrijd goed scoren en rijden in functie van het kampioenschap.

Ook Bert Redant staat op scherp en kijkt reikhalzend uit naar zijn eerste race in een Porsche. "Voor mij is dit een nieuwe uitdaging. Ik reed vier seizoenen op een Silhouette in de BTCS en het is tijd voor iets anders. Ik hou van het lange uithoudingswerk. Dit resulteerde zich ook telkens tijdens de 12 Uren van Spa BTCS en de 24 Uren van Zolder waarin ik zonder problemen dubbele stints kon afwerken. En inderdaad, dit is de eerste maal in mijn carrière dat ik een Porsche zal besturen in competitie. Chris heeft uiteraard veel meer ervaring in GT, maar de eerste tests die we deden waren heel positief. De basis is in ieder geval goed. Wat de prestaties betreft wil ik de eerste race afwachten en nadien een evaluatie doen. Ik ben er in ieder geval klaar voor."

Mattheus press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 07 april 2010 om 23:00


Andere publicaties op Racingworld.be...