Peugeot pakt pole in Paul Ricard - Ickx pas achtste - Geen Schroyen in GT1...

De Le Mans Series 2010 gaat dit weekend van start in Zuid-Frankrijk. Het 41-koppige deelnemersveld krijgt in Paul Ricard een wedstrijd van acht uur voorgeschoteld. Audi kan op het High Tech Test Track geen beroep doen op de diensten van Tom Kristensen. De meervoudig Le Mans-winnaar revalideert nog van een blessure. Toch verlopen de vrije trainingen naar wens voor het merk uit Ingolstadt. De Audi R15 Plus staat aan kop van de tabellen, ook tijdens de kwalificaties, maar de Oreca Peugeot neemt toch nog de beste startplaats over.

Onze landgenote Vanina Ickx en haar teamgenoten kwamen niet verder dan de achtste startplek. Daarmee zitten ze in het spoor van de Ginetta-Zytek van de familie Mansell. In de nek voelen zij de hete adem van de beste LMP2-machines. Strakka Racing domineerde de kwalificaties bij de kleinere proto's, voor Quifel-ASM en OAK Racing. In LMGT1 maar één bolide aan de start; de Saleen S7R van Larbre Competition. Geen ex-Full Speed wagens, zoals eerst aangekondigd, maar dat mag ondertussen geen verrassing meer zijn. Voor onze landgenoot Julien Schroyen zal dit wel een tegenslag zijn.

LMGT2 werd gedomineerd door Bruni-Melo, uitkomend voor AF Corse. De bolide van het Ferrari-fabrieksteam was drie tienden sneller dan de Porschisten van Team Felbermayr. Kirkaldy-Mullen (CRS Ferrari),Alesi-Fisichella (tweede AF Corse Ferrari) en Bell-Turner (Aston) vervolledigen de top-vijf. ProSpeed kwam er helemaal niet aan te pas.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op zondag 11 april 2010 om 10:23


Andere publicaties op Racingworld.be...