Bouvy-Kelders (Renault) winnen nipt eerste race voor Vanbellingen-Stoeltie (BMW)

Christian Kelders - Delahaye RacingMet de Renault Mégane van Bouvy-Kelders op de pole, gevolgd door de andere hoofdrolspelers, waaronder de BMW van Vanbellingen en Stoeltie en het trio KIA's, stonden de 37 wagens klaar voor de eerste race van het BTCS kampioenschap anno 2010. Na een behouden start zakten de KIA's aanvankelijk even terug in het veld om daarna hun ritme op te pikken. De Renault Mégane, met Bouvy aan het stuur, kon de pole mooi behouden en maakte al snel een paar seconde voorsprong op de rest van het veld.

Na goed vijftien minuten moest de KIA Pro_Cee'd van de broertjes Wouters op het einde van de rechte lijn, aan het uiteinde van de pits, van het circuit worden geduwd! Einde race voor de KIA met het nummer 17. In klasse T3 gaat het al snel fout voor Bader-Van De Wauwer, die met hun gloed nieuwe Mitsubishi Evo 8 de auto aan de kant moeten zetten met technische problemen.

VW Scirocco - WRTHalverwege wedstrijd rijdt de 'Gordon Finest' Mégane nog altijd aan de leiding met een minuut voorsprong op de BMW van KS Motorsport, gevold door de twee resterende KIA's. Naar het einde van de wedstrijd kan de BMW M3 van KS Motorsport nog naderen tot op een halve minuut van de leider. Vanbellingen, die overnam van Stoeltie, is echter niet van plan het ritme te laten zakken. Ook de VW Scirocco (#52) rijdt een opmerkelijke wedstrijd met een voorlopig eerste plaats in T3 en vijfde algemeen.

MW M3 Silhouette - KS MotorsportMet nog twintig minuten te gaan is er een wagen die heel wat olie heeft verloren net voor de Villeneuve chicane waardoor een zestal wagens van het circuit gaan. Maar iedereen uit de top-vijf blijft gespaard of kan het spoor ontwijken. Het wordt nog erg spannend in de slotronden waar Vanbellingen (BMW KS) er in slaagt tot op één seconde te naderen. Maar de Mégane, die de laatste ronden een beetje werd opgehouden door tragere deelnemers, kan toch nog nipt standhouden. In T3 gaat de overwinning naar de VW Sirocco (#52) van Latinne/Smits, goed voor een vijfde plaats in de algemene ranking.

Uitslag race 1 - top vijf:
1. Bouvy/Kelders - Renault Mégane
2. Vanbellingen/Stoeltie - BMW M3 Silhouette
3. Steveny/Dockerill - KIA Pro_Cee'd
4. Moonens/Thiry - KIA Pro_Cee'd
5. Latinne/Smits -VW Scirocco


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 11 april 2010 om 12:17


Andere publicaties op Racingworld.be...