Dubbel voor Delahaye Racing - Schitterende derde plaats voor Verdonck-Freebird!

Delahaye Racing - Renault MéganeOok voor de tweede race krijgen we een vrijwel identieke startgrid. De Mégane van Delahaye Racing op pole, gevolgd door de BMW van KS Motorsport. Op de derde plaats vinden we een KIA terug maar deze keer het nummer 17 van de broertjes Wauters. Een gemiste start van Kelders en een superstart van de BMW zorgen ervoor dat de rollen voor de Eerste Linkse omgekeerd zijn. Ook de VW Sirocco (#52) gaat op het einde van de rechte lijn door de zandbak, maar kan de wagen aan de gang houden. Kris Wauters moet in de eerste ronde al acht seconden toegeven op de leiders en zakt zo terug naar een vijfde plaats.

Volvo S 60 - Racing TeamIn het gewoel van de eerste rondes heeft de Volvo S60, met Eric Van de Poele aan het stuur drie plaatsen goedgemaakt, goed voor een voorlopig derde plaats. Ook Pierre Yves Corthals is na een schuiver in de eerste bochten aan een indrukwekkende remonte bezig. De KIA's mogen wel van een bewogen eerste racehelft spreken. De #7 van Chad Racing hebben we niet meer aan de start zien verschijnen, en Kris Wauters heeft de pits moeten opzoeken met alweer motorproblemen. Gelukkig doet de laatste Pro_Cee'd het beter. Niet alleen zet hij de voorlopig beste rondetijd op de zijn naam, de wagen met Jérome Thiry aan het stuur heeft de leiding overgenomen.

In de vijftiende ronde gaat Eric Van de Poele in de Villeneuve Chicane rechtdoor, net toen hij in tweede positie lag. Jammer maar het zit het Volvo S60 Racing Team vandaag niet mee. Ook de BMW van Steve Vanbellingen moet naar de pits en de auto van Pierre-Yves Corthals moet opgeven met een kapotte versnellingsbak.

Halverwege de race krijgen we toch wel een beetje chaos. Net voor de Bianchi ligt er olie op de track waardoor verschillende wagens de grindbak ingaan of slippen. Een safety-car procedure is het gevolg. Na tien ronden achter de safety-car, die het moeilijk had de leider in het pak te vinden, wordt het circuit terug vrijgegeven. De leider in T3, Kristof Pampel, die door alle gebeurtenissen was opgerukt naar een derde plaats algemeen, verremt zich en moet de eerste plaats in zijn reeks afstaan aan Nico Verdonck in de BMW 320D.

Met nog twintig minuten op de klok neemt Bouvy met de 'Gordon Finest' Mégane het commando terug over van de KIA #27, nu bestuurd door Moonens. Naar het einde van de wedstrijd toe zet Vincent Radermecker nog enkele snelle rondes neer met een top tien positie als gevolg. Maar niks of niemand blijkt opgewassen te zijn tegen het geweld van de BTCS-kampioenen van vorig jaar, die meteen de twee races op hun naam zetten met de Mégane van Delahaye Racing.

Uitslag race 2 - top 5:
1. Bouvy/Kelders - Renault Mégane
2. Moonens/Thiry - KIA Pro_Cee'd
3. Verdonck/Freebird - BMW 320D
4. Jimmy Adrianssens - Seat Leon Supercopa
5. Piron Pierre - Seat Leon Supercopa

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 11 april 2010 om 19:36


Andere publicaties op Racingworld.be...