Audi wint gemakkelijk in Paul Ricard - Porsche wint in LMGT2

In de vrije trainingen was de 'Plus' Audi de snelste, maar in de kwalificaties moesten Capello-McNish de Peugeot van ORECA nog voor zich duldden. Eenmaal het licht op groen sprong voor de seizoensopener van de LMS 2010 vertrok de Audi als een speer. Meteen in de eerste bocht waren de troepen van ORECA op achtervolgen aangewezen. Audi gaf zijn voorsprong nooit meer af en Capello-McNish konden al bij al gemakkelijk zegevieren. Het podium in LMP1 werd vervolledigd door de Lola Aston van Premat-Fernandez-Mucke en de Lola van Belicchi-Bouillon-Smith.

Vanina Ickx reed samen met haar teamgenoten een anonieme wedstrijd. Onze landgenote sloot haar avontuur in zuid Frankrijk af op de zesde plaats. Geen Peugeot op het podium, nadat de ORECA-bolide teruggeslagen werd met technische problemen. Ondanks de tegenslag slaagden Panis-Lapierre-Sarrazin erin om nog tot de vierde plek op te klimmen. Een puike prestatie!

In LMP2 zagen we hetzelfde beeld als tijdens de kwalificaties. Strakka domineerde en won gemakkelijk voor OAK Racing en RML. Larbre, als enige deelnemer in LMGT1, reed de wedstrijd uit en mocht ook naar het podium. LMGT2 was een kolfje naar de hand van Team Felbermayr Proton. Lieb-Lietz zegevierden voor teamgenoten Ragginger-Long-Ried. Ex-F1-rijders Fisichella en Alesi konden de eer van Ferrari nog redden met een derde plaats. ProSpeed gaf na goed vijftig ronden op.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op zondag 11 april 2010 om 20:52


Andere publicaties op Racingworld.be...