Dunlop Special Open Trophy start in Spa-Francorchamps

Vorig weekend werd op Circuit Zolder het omloopseizoen 2010 op gang geschoten met de Gordon Finest Race. Het nieuwbakken sprintkampioenschap Dunlop Special Open Trophy zou er normalerwijze zijn maidentrip meemaken, maar externe factoren beslisten daar anders over. Toch bleven de kandidaat-deelnemers positief gestemd, ook nadat vrij laat bekend werd gemaakt dat de openingsmanches van dit kampioenschap verschoven werden naar latere datum...

"Vooraleerst wil ik de kandidaat-deelnemers bedanken voor de volwassen manier waarop zij gereageerd hebben op het verschuiven van de start van de DSOT naar de Spa Euro Race", aldus promotor Dries Heyman. "Het was inderdaad kort dag, en dat niet enkel voor de potentiële deelnemers maar ook voor ons als organisatie. Een nieuw kampioenschap creëer je immers niet op één-twee-drie en ik ben ervan overtuigd dat de extra periode tot aan de Spa Euro Race voor iedereen welgekomen is. Zelf willen wij trouwens ook geen half werk leveren en dat principe kan enkel de potentiële deelnemers ten goede komen. We willen immers een volwaardig kampioenschap bieden en zijn druk in de weer met het vervolledigen van onze kalender voor dit seizoen."

In de hoek van Mazda Belgium viel vorige week trouwens nog goed nieuws te rapen. Vanaf de Spa Euro Race zullen er telkens twee Mazda´s MX5 worden ingezet in de Dunlop Special Open Trophy. Naast de reeds bevestigde Westfields uit België en Nederland, een Swift 2000 en een Ultima GTR krijgen we dus ook bolides uit het land van de rijzende zon op de startgrid in Spa. Bovendien biedt de RACB ook nog twee mogelijke data waarop men de benodigde racelicentie kan behalen. Op het nieuwe circuit van Mettet zijn er immers op 25 mei en 24 juni door de RACB licentietesten voorzien.

DSOT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 20 april 2010 om 05:31


Andere publicaties op Racingworld.be...