Delettre: "Le Mans in Francorchamps, een fantastische uitgave"

Na de schitterende uitgave van Legend Boucles de Spa ben ik zeer verheugd u als organisator van de 1000 Km van Spa een historische editie van de legendarische uithoudingswedstrijd te kunnen aankondigen. Het heroïsche duel tussen Peugeot et Audi in onze Ardennen zal zeker niemand onbetuigd laten. Op uitzondering van de 24 Uur van Le Mans, over enkele weken, kon geen enkele uithoudingswedstrijd de afgelopen jaren met een dergelijk deelnemersveld uitpakken. Ook voor ons is de jaargang 2010 de meest prestigieuze sinds de wedergeboorte van de race in 2003.

Met meer dan 50 wagens op de startgrid, belooft het druk te worden op onze schitterende omloop in de Ardennen. Naast de kwantiteit is zeker ook de kwaliteit op de afspraak, zowel op vlak van teams, wagens als rijders. Want op uitzondering van de GP F1 van Spa zelf, hebt u nooit de gelegenheid om zoveel ex-F1-rijders samen aan het werk te zien. Naast onder meer de ex-wereldkampioen Nigel Mansell en de man die de pole in onze laatste GP van België neerzette, Giancarlo Fisichella, zien we ook grote namen als de nieuwe Mister Le Mans Tom Kristensen, viervoudig IndyCar Sébastien Bourdais en Vanina Ickx aan de start verschijnen.

Afgelopen jaar hadden we geen Belgen op de stargrid, maar dat is dit jaar anders. Naast Vanina Ickc in de Lola Aston-Martin zien we ook Bas Leinders in de Ford GT1 en jonge talenten als Julien Schroyen en Nicolas De Crem. Maar liefst 8 Belgen vertrekken zondag voor hun race over 1000 kilometer. Ook André Lotterer, die in de regio rond Châtelet in ons land opgroeide verschijnt aan de start. De jongeman toonde zich afgelopen jaar in een privé protype in Le Mans en zit nu in één van de drie officiële Audi R15 Tdi +.

Uiteraard rekenen we op het Belgische publiek, maar we kregen ook al reservaties uit Japen of Brazilië binnen. En als het weer meezit, dan hopen we op een nieuwe recordopkomst voor een schitterende uitgave van de 1000 Km van Spa met een onvergetelijk duel tussen Peugeot en Audi als kers op de taart.

Geniet er ten volle van!

RACE press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 27 april 2010 om 17:32


Andere publicaties op Racingworld.be...