Jos Menten vervangt Ricardo Zonta bij Reiter Engineering

De FIA GT1 teams doen dit weekend beroep op een aantal piloten die in Abu Dhabi niet aan rijden toekwamen. Eerder deze avond volgde de bevestiging dat onze landgenoot Anthony Kumpen de plaats inneemt van de Italiaan Andrea Piccini. Nu kunnen we melden dat Jos Menten plaatsneemt achter het stuur van de Lamborghini Murciélago van Reiter Engineering. De Nederlander vervangt bij Reiter de Braziliaanse ex-F1-rijder Ricardo Zonta. Menten krijgt het gezelschap van de Duitser Frank Kechele, die eerder ervaring opdeed met de Gallardo GT3 in de ADAC GT Masters.

"Ambities? Zo hard mogelijk op het rechterpedaal trappen en zo weinig mogelijk het linkerpedaal aanraken. Het FIA GT1 World Championship is bijzonder competitief en de line-ups zijn enorm sterk. De Balance of Performance wordt voor de wedstrijd in Silverstone opnieuw uitgevlakt en we zien wel wat dat zal geven. Frank heeft de wagen al getest en bleek goede chrono's aan te kunnen. Ik kijk uit naar de start van het weekend", vertelt Jos Menten.

Voor Jos Menten is het een blij weerzien met de stier uit Sant'Agatha. In 2007 werkte hij het volledige FIA GT-seizoen af voor Reiter. In Brno stevende de Limburger af op een uitstekende tweede plaats, maar een losgekomen wielmoer in de laatste kilometers besliste daar anders over. Vorig jaar pakte Menten samen met Mollekens, Hezemans en Kumpen nog de overwinning in de 24 uur van Spa met de Corvette C6.R van PK Carsport.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op dinsdag 27 april 2010 om 19:54


Andere publicaties op Racingworld.be...