Silverstone: Bernoldi (Maserati) snelste in vrije training - Kumpen tweede!

Terwijl de FIA nog steeds sleutelt aan de balance of performance, hebben de deelnemers van het nagelnieuwe Wereldkampioenschap GT1 de eerste vrije training in Silverstone achter de rug. Ondanks het feit dat de Maserati MC12 50 kilogram extra meezeult was Enrique Bernoldi toch de snelste man op de baan. De ex-F1-rijder was nipt sneller dan het Corvette-duo Kumpen-Hezemans. Regerend kampioenen Bartels en Bertolini moesten zich tevreden stellen met de derde chrono. "Ik ben blij met de wagen, maar we kunnen zeker nog sneller", glimlacht Bernoldi na de training.

Op de vierde plaats vinden we de Aston Martin DBR9 van Turner-Enge terug. Ook de Aston heeft deze week een dieetkuur ondergaan en staat in het Verenigd Koninkrijk 50 kilogram lichter aan de start. Ook de Nissan GT-R lijkt in betere doen. In Abu Dhabi was de Japanse wagen duidelijk de traagste van het pak, maar op Silverstone weegt de bolide 20 kilogram lichter. Hughes-Campbell Walter ronden met de Nissan de top-vijf af. Onze noorderbuur Jos Menten en diens Duitse teamgenoot Frank Kechele waren de snelste Lambo-rijders. De Murciélago met startnummer 25 van Reiter Engineering was goed voor de zesde chrono. Zij bleven nipt merkgenoten Bouchut-Basseng (Munnich) voor.

Beste Ford GT was het exemplaar Leinders-Martin (Marc VDS). Onze landgenoot Bert Longin kwam in de vrije training niet verder dan de 17e tijd, met de Maserati MC12 van Triple H Team Hegersport. Gavin-Kuismanen en Maasen-Armindo (Mad Croc) moesten zich tevredenstellen met respectievelijk de 20ste en 21ste chrono. Palttala-Kuppens (Marc VDS) eindigen de vrije training met de rode lantaarn.

Racingworld.be is vanaf morgenvroeg ter plaatse.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op vrijdag 30 april 2010 om 17:36


Andere publicaties op Racingworld.be...