Silverstone: Bobbi-Longin snelste in pre-kwalificatie - Leinders-Martin vierde

Alwaar de beide Maserati van Triple H Team Hegersport in de vrije trainingen zich in de achterste gelederen bevonden, stormden de beide rijdersduo's in de pre-kwalificatie naar de beste chrono's. Bobbi werkte een rondje Silverstone af in een rondetijd van 2:01,135. Teamgenoten Margaritis-Heger waren drie tienden trager. Op de derde plaats vinden we de Lamborghini Muriélago van Kox en Haase. Onze landgenoten Bas Leinders en Maxime Martin stuurden de Ford GT naar een uitstekende vierde chrono, voor Turner-Enge en Makowiecki-Accary (Aston Martin).

Krumm-Dumbreck waren de beste Nissan-vertegenwoordigers, op de zevende plaats. Achtste was de Lamborghini van Bouchut-Basseng. Mücke-Nygaard (Aston) en Bernoldi-Ramos (Maserati) vervolledigen de top-tien.

Zowel de Corvette C6.R van Mad Croc als de exemplaren van Phoenix Carsport waren niet bij de les. Gavin-Kuismanen kwamen niet verder dan p13. De andere Corvette duo's waren verder te vinden: Hennerici-Zuber (16e), Hezemans-Kumpen (17e), Maassen-Armindo (18e). Terwijl Leinders-Martin uitstekend vierde eindigden, kwamen Palttala en Kuppens konden niet hun volledige programma afwerken in de tweede Marc VDS Ford. De bolide van de Fin en zijn Belgische teamgenoot lijkt voorlopig vervloekt.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op vrijdag 30 april 2010 om 21:34


Andere publicaties op Racingworld.be...