Marrakech: Overwinning voor Tarquini - Pierre-Yves Corthals maakt terugkeer!

Een wedstrijd op een stratenomloop staat doorgaans gelijk aan spektakel en dat is precies wat de fans te zien kregen bij de eerste manche in Marrakech. Op het circuit dat werd aangelegd door de makers van Surfer's Paradise Circuit zette de strenge wedstrijdleiding het licht pas op groen nadat de wagens voor een derde keer hadden opgelijnd. Toen het veld eenmaal losgelaten werd, was het polesitter Gabriele Tarquini (SEAT) die de leiding behield tijdens de rollende start, mede geholpen door de schermutselingen van Huff (Chevrolet) en de rookie Barth (SEAT). De Italiaan kan een gaatje slaan en houdt dat vast tot er in de negende ronde een safety car procedure wordt ingezet naar aanleiding van een crash van de Liqui Molly BMW bestuurd door Romanov.

Het werktempo van de baanposten weerhoudt de rijders van een herstart en de race eindigt in mineur onder gele vlag. Gabriele Tarquini pakt hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen, voor Robert Huff (Chevrolet) en Tiago Monteiro (SEAT). Andy Priaulx (BMW) legt beslag op een achtste plaats en heeft daarmee de pole voor race 2 te pakken.

De enige andere noemenswaardige gebeurtenis tijdens de wedstrijd was Michel Nykjaer die wat breed ging in de eerste chicane in de openingsronde. Door dit manoevre viel de Deen terug naar de elfde plaats, terwijl zijn teamgenoot, Gené, helemaal naar de achterste gelederen werd verwezen.

Bij de Independents was Franz Engstler de beste met een twaalfde positie. Fredy Barth was de eerste rookie, met een vierde positie, terwijl thuisrijder Mehdi Bennani zijn BMW 3-reeks naar een vijftiende stek stuurde.

Melden we tot slot nog fantastisch nieuws voor de fans van WTCC in de lage landen, na onze Noorderbuur Tom Coronel zal nu ook onze landgenoot Pierre-Yves Corthals zijn opwachting maken in het FIA WTCC veld. Pilou zal vanaf de manches in Zolder plaatsnemen achter het stuur van zijn vertrouwde SEAT Leon TDI.

Uitslag Race 1
01 TARQUINI (SEAT Leon TDI) 13 ronden
02 HUFF (Chevrolet Cruze) +1.117
03 MONTEIRO (SEAT Leon TDI) +1.792
04 BARTH (SEAT Leon TDI) +2.436
05 CORONEL (SEAT Leon TDI) +3.513
06 MULLER (Chevrolet Cruze) +5.615
07 MICHELISZ (SEAT Leon TDI) +7.900
08 PRIAULX (BMW 320si) +8.892
09 MENU (Chevrolet Cruze) +10.113
10 FARFUS (BMW 320si) +11.959


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 02 mei 2010 om 16:23


Andere publicaties op Racingworld.be...