Marrakech: Safety Car alom in race 2 - Priaulx zegeveert - Coronel op het podium

Andy Priaulx start vanop pole in de tweede race in Marokko. De achterwiel aangedreven BMW gaat er als een speer van door wanneer het licht op groen springt. Achter hem gaat het echter helemaal fout; door het gedrum, wat ontstond omdat Michelisz bleef stilstaan op de eerste startrij, tikte Tiago Montero (SEAT) de Cruze van Robert Huff aan. Race over voor de Brit. Ook de beide Bamboo Lacetti kwamen in die actie met elkaar in aanrijding met een algehele chaos, een vijftal slachtoffers en alweer een safety car procedure tot gevolg. Déjà vu?

Na de helft van de wedstrijd onder geel worden de nog vijftien resterende tourismewagens in de zevende ronde terug losgelaten op het circuit... om een halve ronde onder groen te racen! Augusto Farfus (BMW) en Alain Menu (Chevrolet)
gunnen elkaar in de chicanes geen milimeter en gaan aan hoge snelheid samen de muur in. Exit voor zowel de Mampay BMW als de Cruze van Menu in een incident dat vermeden had kunnen worden. Voor de Zwitser is het overigens een tweede kennismaking met het beton van Marrakech dit weekend...

Al bij al toch wel een afknapper voor de talrijk opgekomen racefans die door al deze incidenten pas de laatste ronde het licht terug op groen zien gaan. Priaulx pakt zijn eerste overwinning voor het team van Bart Mampay dit seizoen, gevolgd door Yvan Muller (Chevrolet) en een prachtige derde plaats voor Tom Coronel in de SEAT Leon TDI.

Meteen het einde van een bewogen race weekend in Marokko waar ongetwijfeld lessen uit getrokken moeten worden, want een combinatie van neutralisaties, onsportief rijgedrag en traag ingrijpende baanposten resulteerde in twee races waar driekwart van de wedstrijdronden achter de knipperlichten van de safety car werd afgelegd. Hopelijk is de situatie in Monza over 21 dagen beter...

Uitslag Race 2
01 PRIAULX (BMW 320si) 13 ronden
02 MULLER (Chevrolet Cruze) +0.837
03 CORONEL (SEAT Leon TDI) +1.228
04 MONTEIRO (SEAT Leon TDI) +1.464
05 BARTH (SEAT Leon TDI) +1.949
06 TARQUINI (SEAT Leon TDI) +2.395
07 NYKJAER (SEAT Leon TDI) +4.555
08 GENE (SEAT Leon TDI) +5.365
09 BENNANI (BMW 320si) + 5.916
10 MICHELISZ (SEAT Leon TDI) +6.109


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 02 mei 2010 om 17:08


Andere publicaties op Racingworld.be...