Silverstone: Aston Martin gediskwalificeerd! Nissan erft overwinning

Warren Hughes en Jamie Campbell-Walter - Nissan GT-RDe sportcommissarissen van de FIA GT1 manche te Silverstone hebben bij de technische controle de Young Drivers AMR Aston Martin uitgesloten wegens een niet-conforme bodemplaat. Zo raken Thomas Enge en Darren Turner hun overwinning kwijt en gaat de RAC Tourist Trophy naar Warren Hughes en Jamie Campbell-Walter, nadat ook de Aston Martin van Mackowiecki/Accary bestraft werd. De sancties voor de beide Aston Martin hebben eveneens gevolgen voor de stand in het wereldkampioenschap.

Zoals we in het verslag van de championship race in Silverstone reeds meldden, liep er dit weekend heel wat fout bij de Aston Martin teams. Ook tijdens de pitstop van Hexis bolide van Mackowiecki/Accary viel er een onregelmatigheid te bespeuren. Toen Thomas Accary zijn motor startte, stond de Aston nog niet met alle vier de wielen op de grond. De stewards van de meeting bedachten de wagen met startnummer 9 met een drive-through penalty. Accary voerde de penalty echter niet uit binnen de voorziene termijn...

De balans wordt voor Aston Martin overigens nog slechter; ook Hirschi/Piccioni krijgen een tijdstraf van dertig seconden omdat er tijdens hun pitstop te veel meccano's aan de wagen werkten. Waar de Aston Martin in feite het hele weekend over alle andere deelnemers walsten, nekken vermijdbare fouten de Prodrive bolides op hun thuisgrond. Alle feiten samengenomen, draait de één-twee voor het Britse merk uit op een regelrechte nachtmerrie. Goed nieuws is er ondermeer voor Jos Menten en Frank Kechele; hun Lamborghini Murcielago wordt gepromoveerd naar een podiumplaats! Bert Longin en Matteo Bobbi eindigen op een verdienstelijke vierde plaats, nadat de Hegersport Maserati MC12 de race aanvatte vanuit de achterste gelederen van het startveld. Zelfde verhaal voor Mücke/Nygaard; zij schuiven op naar de vijfde plaats. De uitsluiting van Enge/Turner zorgt er ook voor dat Markus Palttala en Renaud Kuppens de laatste punten, waar de tiende plaats recht op geeft, nemen.

Foto: marnik Mouchaers


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zondag 02 mei 2010 om 21:22


Andere publicaties op Racingworld.be...