Circuit Zolder, donderdag 6 mei 2010, Clean Week 2020

Zelfs tijdens de "Clean Week 2020" zijn er leuke dingen te beleven op het circuit van Zolder. De dag begon met een Seminarie "towards zero emission motorsport" met als sprekers Marcello Lotti (WTCC), Peter Wright (FIA), Azhar Hussain (TTXGP), Edward Goossens (GUTTS), Marc de Jong (EEMS) en Marc Martens (Circuit Zolder) en aaneen gepraat door Bas Leinders. Tijdens de middagpauze was er dan een kleine persconferentie i.v.m. de WTCC meeting op het Circuit van Zolder. Hier waren de sprekers Marcello Lotti (WTCC), Fabio Ravaioli (WTCC), Alain Menu (Chevrolet WTCC), Pierre-Yves Corthals (Seat WTCC) en Walter Goossens (Circuit Zolder).

Dadelijk na de siësta namen achtereenvolgens Rob Huff en de snelle Zwitser Alain Menu plaats achter het stuur van de WTCC Chevrolet Cruze met de Flex Fuel E85 brandstof (85% bio-ethanol + 15% benzine) voor enkele taxi VIP laps. "Pilou" Corthals moest door technische problemen aan zijn WTCC Leon zich tevreden stellen met een Seat Leon TSi. De DDG motorsport Aston Martin Vantage N24 (Flex Fuel E85 brandstof) en de Nissan 350Z (Flex Fuel E85 brandstof) met normaal Antoine Biesheuvel achter het stuur kregen tegen het einde van hun taxi speeltijd het gezelschap van Xavier Maassen met een Tesla (Kroymans) Roadster Sport.

Demo's waren er ook nog van en met een Formula zero, Thorr 2, TTXGP, Umicore Solar Team, CQS Zero Emission Racing Team Formula BIO en de RUF Stormster.

Aan de toekomst gericht rollend materieel geen gebrek, zelfs de door de buurtbewoners zo bekritiseerde dB's bleven achterwege. Circuit Zolder is op de goede weg naar 2020!

Iemand of iets vergeten? Sorry.
Bij leven en welzijn, tot donderdag 27 mei 2010.


   



Ronald Janssens

Van onze redacteur

Ronald Janssens

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op vrijdag 07 mei 2010 om 09:57


Andere publicaties op Racingworld.be...