PK Carsport niet naar 24 uur van Le Mans!

Ondanks een schitterende tweede plaats in het FIA GT kampioenschap 2009 zal PK Carsport niet naar Le Mans afreizen. Het team rond Anthony Kumpen en Mike Hezemans maakte zich op voor een deelname aan de endurance klassieker maar het noodlot heeft daar anders over beslist. Afgelopen zondag moest Hezemans de Corvette C6.R noodgedwongen naast de piste van Silverstone parkeren met een benzinelek, dat uiteindelijk leidde tot een hevige brand. Hezemans wist ternauwernood aan de vlammenzee te ontsnappen, maar de Corvette liep zware averij op. Kumpen bevestigde aan de redactie dat de Corvette niet tijdig klaar zal zijn voor de 24 uursrace aan de Sarthe.

"Jammer genoeg klopt het nieuws dat we niet zullen deelnemen aan de 24 uur van Le Mans", zucht Kumpen. "Het ontbreekt ons aan tijd en onderdelen om de wagen tijdig klaar te krijgen voor de volgende WK-wedstrijd en vervolgens de Corvette om te bouwen naar Le Mans-configuratie."

Op de vraag of we Anthony Kumpen nog terugzien aan het stuur van de Phoenix Corvette in het WK GT1, antwoordde de Limburger terughoudend: "Misschien wel...", bleef hij ons het antwoord mysterieus schuldig.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in 24H du Mans op vrijdag 07 mei 2010 om 19:25


Andere publicaties op Racingworld.be...