Vierde fabrieks-Cruze in Monza

Chevrolet zal voor de manches in het Italiaanse Monza eind mei een vierde bolide met fabrieksondersteuning inzetten. De extra Cruze LT zal bemand worden door de 34-jarige Argentijn Leonel Pernía, wie in het verleden reeds ervaring opdeed bij Honda. Een interessante piste dus, niet in het minst voor de organisatoren van het WTCC die reeds enige tijd in de wandelgangen een deal met Honda proberen te beklinken en volgend jaar zelfs een race plannen in Argentinië.

Pernía is overigens de eerste Argentijn die zijn opwachting maakt in het FIA WTCC. Ervaring in toerismeracerij heeft hij echter wel, nadat hij ondermeer twee overwinningen in het Argentijnse TC2000 kampioenschap scoorde. In 2009 moest hij enkel de duimen leggen voor zijn teamgenoot José María López wat betreft de strijd om de titel.

Eric Nève, hoofd van Chevrolet motorsport, toonde zich alvast opgetogen met de komst van het Argentijnse talent: "Het is een waar voorrecht voor ons om Pernía aan boord te hebben in Monza. In onze strategie om de WTCC titel te veroveren dit jaar is het zeer nuttig om een vierde wagen voor bepaalde evenementen in te schrijven en het stuur ervan in de handen te laten van enkele piloten die reeds hun sporen verdiend hebben in de toerismeracerij. Daarnaast kan de aanwezigheid van Leonel de aandacht voor het WTCC in Zuid-Amerika en het imago van Chevrolet in het algemeen een enorme opstoot bezorgen in een belangrijke markt als die van Argentinië."

Pernía is van zijn kant eveneens tevreden, "Ik ben blij dat ik een kans krijg om mee te strijden met een team als Chevrolet in het belangrijkste kampioenschap voor toerismewagens ter wereld. Dit was een vrij onverwachte, maar doch mooie kans voor mij en ik hoop dat ik kan bijdragen aan het succes van het team in Monza. Ik besef evenwel dat het niveau in het WTCC vrij hoog is, maar ik ben er van overtuigd dat mijn ervaring in de TC2000 meer dan nuttig zal blijken."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op donderdag 13 mei 2010 om 12:10


Andere publicaties op Racingworld.be...