Vincent Radermecker in Zolder achter het stuur van de vierde fabrieks-Cruze!

Vincent RadermeckerNadat we eerder deze week al meldden dat de Argentijn Leonel Pernía in Monza achter het stuur van een extra Cruze zou kruipen, kwam Chevrolet tevens met het verlossende bericht dat voor de manche na Monza onze landgenoot Vincent Radermecker opgevist zal worden. Voor Radermecker is het een blij weerzien met het Amerikaanse merk nadat onze landgenoot in 2006 de titel veroverde in het Duitse Procar kampioenschap met een Chevrolet Lacetti.

De 42 jarige Luikenaar nam overigens al eerder deel aan het FIA WTCC. Eveneens in 2006 zagen we hem aan de start verschijnen van vier manches (Brno en Valencia). Rader kwam toen uit voor Maurer Motorsport, hetzelfde team waarmee hij zijn Duitse Procar-titel greep. "Ik ben zeer tevreden dat ik de kans krijg om terug te keren in het WTCC en dat aan het stuur van een Chevrolet, in ideale omstandigheden en in eigen land. Ik ben mij ervan bewust dat het professionalisme en de competitiviteit in de serie enorm is en ben er vrij gerust in dat ik met mijn parcourkennis mijn steentje kan bijdragen om het Chevrolet team successen te laten boeken tijdens de meeting in België. Volgende week ga ik afzakken naar Monza om met het team en de piloten kennis te maken. Daarna zal ik, in de aanloop naar de manches in Zolder, deelnemen aan een shakedown zodat ik kan wennen aan de Cruze", licht Radermecker toe.

Eric Nève, hoofd van Chevrolet motorsport: "het geeft enorm veel voldoening om te kunnen beschikken over een vierde Cruze in Zolder en deze in de handen te laten van Vincent. Hij is iemand wie zijn kunnen bewezen heeft in verschillende kampioenschappen de voorbije jaren en hij was tevens de eerste Chevrolet rijder in Europa om een toerismekampioenschap op zijn naam te schrijven. België is niet enkel een belangrijke markt voor het merk, het is eveneens een land met een rijke traditie in toerismewagen en tevens ideaal gelegen in het hart van West-Europa. We verwachten veel fans in Zolder en een zeer levending race weekend."

Foto: Chevrolet


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op dinsdag 18 mei 2010 om 13:06


Andere publicaties op Racingworld.be...