Spektakel tijdens eerste heat in Monza - Priaulx verrassend winnaar!

Na de kwalificaties van gisteren geven we nog mee dat Montero (SEAT) werd gesanctioneerd voor het afsnijden van een chicane wat hem 10 plaatsen op de startgrid kost en dus één plaatsje winst bezorgd aan o.a. Tom Coronel (SEAT). Farfus, die voor de tiende keer in zijn WTCC carrière op pole start, laat het een beetje afweten waardoor zowel Robert Huff (Chevrolet) als Gabriel Tarquini (SEAT) de BMW al in de eerste chicane voorbij gaan. Tarquini, die een bliksemstart maakte vanop de zevende plek, weet onmiddellijk op zijn thuiscircuit naar de eerste plaats te rijden.

In de derde ronde rijdt Alain Menu de SEAT van Michelisz aan, Menu moet met de motorkap opengeklapt op de voorruit noodgedwongen de pits opzoeken. De Hongaar Michelisz ondergaat al snel hetzelfde lot, al moet hij binnen komen voor een drive-through wegens het afsnijden van een chicane. Kort daar na komt hij de pitstraat weer ingereden, dit keer met een lekke band.

Tarquini, die het tempo hoog weet te houden, vangt de laatste ronde aan als hij het noodlot ziet toeslaan, lekke band links vooraan! De Chevrolet Cruze-rijder, die daardoor de leiding op 500 meter voor de zwart-wit geblokte vlag overneemt, lijkt ondertussen ook lek gereden te zijn! De beide Bart Mampay BMW's trekken alsnog aan het langste eind en Andy Priaulx en Augusto Farfus passeren de Chevrolet van Huff die met een gehavend linker voorwiel als derde de finishlijn doorkruist.

Tom Coronel die vanop een twaalfde plaats gestart is, zet ook een puike prestatie neer door naar een vijfde plaats te rijden. De Italiaan Tarquini wordt uiteindelijk nog zevende gevolgd door nog een SEAT met Nykjaer die meeteen ook de pole voor de tweede race weet te veroveren.

Uitslag Race 1 :

1. A.Priaulx (BMW)
2. A.Farfus (BMW)
3. R.Huff (Chevrolet)
4. A.Muller (Chevrolet)
5. T.Coronel (SEAT)


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op maandag 24 mei 2010 om 09:23


Andere publicaties op Racingworld.be...