12 Hours of Spa: Audi wil beter doen dan in Zolder

Met de tweede plaats van Bert Longin en François Verbist, maar ook een opgave voor Anthony Kumpen en Grégory Franchi, eindigde de Gordon Finest Race, de openingsmanche van het seizoen in Zolder met een dubbel gevoel. Het doel van het Bergense W Racing Team in Francorchamps, tijdens de tweede wedstrijd van de Belcar Endurance Championship is dan ook duidelijk: beter doen! In het voorprogramma van de 12 Uren van Spa BTCS, zullen dit maal drie Audi's R8 LMS aan de start komen.

Na de eerste manche van het Belcar Endurance Championship in Zolder, keerde het team met eerder gemengde gevoelens terug naar thuisbasis Flénu. Aan motivatie echter geen gebrek en de troepen trekken dan ook richting Spa-Francorchamps met de ambitie beter te doen dan de tweede plaats van Bert Longin en François Verbist tijdens de seizoensopener.

"We hebben ambitie", erkent Vincent Vosse, teammanager van W Racing Team. "Sinds Zolder, heeft ons team nog twee raceweekends afgewerkt in het Frans kampioenschap. We kennen de wagen nu nog een stuk beter en in principe hebben we het probleem opgelost dat aan de basis lag van de opgave van Anthony en Greg. We kenden ook een geslaagde testsessie in Francorchamps, een omloop die de Audi R8 LMS vrij goed ligt. Bovendien werd de fameuze "Balance of Performance" van de FIA, die tot nu toe nogal ongunstig uitviel voor Audi in alle GT3-competities, nog wat aangepast. We gaan er dus voor en hopen dat onze teams vooraan zullen kunnen meestrijden."

Naast de twee vaste duo's die aan het hele kampioenschap deelnemen, zet W Racing Team dit keer ook een derde wagen in. Gezien hun beperkte ervaring met de Audi R8 LMS zullen Benjamin Bailly, Jean-Luc Blanchemain en Christian Kelders vooral proberen om de finish te bereiken na 150 minuten wedstrijd. "Ik ben zeer tevreden dat Benjamin Bailly dit weekend voor onze ploeg rijdt", vervolgt Vincent. "Het is super voor ons om een jonge veelbelovende rijder te mogen laten rijden. Het is ook geen toeval dat hij kan rekenen op de steun van de Belgische federatie en de Belgian Audi Club. Maar het stemt me ook uiterst tevreden dat Jean-Luc Blanchemain en Christian Kelders deze race met ons afwerken. Het zijn echte gentlemen-drivers en dit bedoel ik in de meest positieve zin van het begrip. Echt gepassioneerde mensen die zichzelf een plezierje willen gunnen en bereid zijn bij te leren. Er heerst binnen de ploeg een prima sfeer en ze zullen dan ook geen problemen hebben om zich te integregeren. We zullen ervoor zorgen dat ze, samen met Benjamin, over een derde topwagen beschikken."

Afspraak in Francorchamps, zaterdag om 11u10, voor de start van ongetwijfeld 150 spannende minuten raceplezier.

W Racing Team press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 03 juni 2010 om 11:59


Andere publicaties op Racingworld.be...